Suroviny
- brambory (větší) 2 ks
- vejce 4 ks
- sůl
- ocet 50 ml
- šalotka 1 ks
- česnek 2 stroužky
- tymián 2 snítky
- přepuštěné máslo 50 g
- kuřecí vývar 500 ml
- smetana 500 ml
- pepř (čerstvě namletý)
- drůbeží játra 250 g
- červená cibule 1 ks
- červené víno 200 ml
Dohotovení

Postup přípravy
- Brambory se slupkou pečte v troubě při 250 °C asi 90 minut. Vejce postupně pošírujte 3 minuty ve vroucí osolené vodě s octem. Poté je přendejte děrovanou lžící do ledové vody.
- Nakrájenou šalotku, česnek a tymián orestujte na přepuštěném másle. Zalijte vývarem, smetanou a zredukujte na polovinu. Rozmixujte společně s bramborami, osolte a opepřete.
- Játra opepřete a zprudka opečte na přepuštěném másle, poté je osolte a do pánve přidejte nakrájenou cibuli a chvilku restujte. Zalijte vínem a nechte ho téměř vyvařit. Podle potřeby ještě dochuťte solí a pepřem.
- Vejce zalijte omáčkou z brambor, přidejte kousky jater a ozdobte listy špenátu a řeřichou. Přidat můžete například opečené bramborové chipsy. Nakonec zakápněte bylinkovým olejem.

Drůbeží játra s pošírovaným vejcem a bramborovou omáčkou Zdroj: Kulinární studio Mafra MEDIA / Imagefood BM / Profimedia
Vyzkoušejte také kuřecí játra na majoránce podle návodného videorecpetu
Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí játra na majoránce podle Zdeňka Pohlreicha