Drůbeží játra s pošírovaným vejcem a bramborovou omáčkou – luxusní pokrm z obyčejných surovin

Moje hodnocení
3x

Játra patří ke kouskům masa, po kterých zrovna nesaháme, když chceme připravit slavnostní pokrm. Ale je to škoda, protože by tuto hlavní roli na sváteční tabuli klidně zahrát mohla. Přesvědčte se o tom díky receptu na játra s lahodnou krémovou omáčkou z pečených brambor a pošírovaným vejcem s tekutým žloutkem. Perfektní příklad známého rčení – za málo peněz hodně muziky!

4 porce
120 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Brambory se slupkou pečte v troubě při 250 °C asi 90 minut. Vejce postupně pošírujte 3 minuty ve vroucí osolené vodě s octem. Poté je přendejte děrovanou lžící do ledové vody.
  2. Nakrájenou šalotku, česnek a tymián orestujte na přepuštěném másle. Zalijte vývarem, smetanou a zredukujte na polovinu. Rozmixujte společně s bramborami, osolte a opepřete.
  3. Játra opepřete a zprudka opečte na přepuštěném másle, poté je osolte a do pánve přidejte nakrájenou cibuli a chvilku restujte. Zalijte vínem a nechte ho téměř vyvařit. Podle potřeby ještě dochuťte solí a pepřem.
  4. Vejce zalijte omáčkou z brambor, přidejte kousky jater a ozdobte listy špenátu a řeřichou. Přidat můžete například opečené bramborové chipsy. Nakonec zakápněte bylinkovým olejem.

Vyzkoušejte také kuřecí játra na majoránce podle návodného videorecpetu

Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí játra na majoránce podle Zdeňka Pohlreicha

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty