návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Semínkový chleba

1 bochník (asi 800 g) porce
do 1,5 hodiny
Semínkový chleba
Semínkový chleba Autor: My Cooking Diary
Pokud jste si letos předsevzali omezit pečivo (a tak trochu urychlit hubnutí do plavek), tenhle chleba vás nadchne. Vlastně to chleba není, vzhledem a chutí spíše připomíná obří müsli tyčinku plnou oříšků a semínek.

Ty je třeba namočit a nechat odležet s psylliem, rozpustnou vlákninou z obalu semen jitrocele indického, který funguje jako pojidlo. Koupíte ji v obchodech se zdravou výživou, biokrámcích nebo v lékárnách.

Článek

Bramborový kváskový chléb s ořechy  Foto:

24 receptů na domácí chléb, které vám provoní kuchyň

Čerstvý chléb s křupavou kůrkou? Domácí pečení se v posledních letech hodně rozmohlo v řadě českých domácností. Je nám proto jasné, že náš výběr receptů opravdu oceníte! :)

Suroviny (1 bochník (asi 800 g) porce)

Postup

  1. Kokosový olej rozehřejte, lněná semínka podrťte. Obdélníkovou formu (30 x 11 cm) vyložte pečicím papírem, hezky drží tvar, když ho předem zmačkáte.
  2. V míse promíchejte vločky, semínka, ořechy, mandle, psyllium a sůl. Přilijte kokosový olej, med a vodu, dobře promíchejte a směs rozetřete do formy, aby ji celou vyplnila. Uhlaďte povrch a nechte 2 hodiny odležet.
  3. Troubu předehřejte na 200 °C. Vložte do ní formu a pečte chléb 25 minut, pak ji vyjměte, chléb i s pečicím papírem přesuňte na plech a chléb opatrně vyklopte na pečicí papír na plechu, tak se opeče i druhá strana chleba. Vraťte ho do trouby na dalších 30 minut, až se vypeče dozlatova. Vyjměte ho, nechte zcela zchladnout a krájejte na plátky.

PRIMA TIP: Experimentujte s ořechy a semínky podle chuti, ale vždy zachovejte jejich celkové množství. Drcená semínka tělo lépe zužitkuje. Dýňová semínka se někdy při pečení zabarví dozelena, ale to nijak neškodí. V bezlepkové variantě nahraďte ovesné vločky pohankovými nebo jáhlovými.

Semínkový chleba  Foto: Semínkový chleba; foto: My Cooking Diary

My Cooking Diary Foto:

My Cooking Diary

První kuchařka nejúspěšnější české foodblogerky Kateřiny Saint Germain Lustigové. Její obsah a koncept vychází z food blogu My Cooking Diary.

V kuchařce najdete 90 receptů, které vám poskytnou inspiraci od rána do večera na jeden měsíc. Navíc je na začátku 10 základních receptů, které se vám budou hodit pro tvorbu těch ostatních.

Kniha je rozdělena na čtyři kapitoly a ve třech hlavních najdete recepty na 30 snídaní, 30 obědů a 30 večeří.

Kuchařku můžete objednat na eshop.mycookingdiary.cz