Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky
Markéta Princová

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Jídelníček opravdových kovbojů z Divokého západu: Jedli varlata a pečivo tvrdé na kámen

Potraviny musely být suché a dobře zakonzervované

Potraviny musely být suché a dobře zakonzervované Zdroj: iStock

  • Zavřít
Potraviny musely být suché a dobře zakonzervované

Potraviny musely být suché a dobře zakonzervované Zdroj: iStock

Muž z amerického venkova, kterému nikdy nechyběl typický klobouk a zdatný hřebec, se stal předlohou nespočtu akčních filmů a příběhů. Ve skutečnosti se jednalo o zarostlé pastevce starající se o dobytek na nekonečných stezkách. V prériích se čas od času museli najíst. Co podával kuchař na cestách, aby udržoval hladové kovboje nasycené a morálku na vysoké úrovni?

Seznam.cz banner

Když kovbojská karavana táhla přes americkou pustinu, nikdy ve skupině mezi muži nechyběl kuchař. Kovbojové si ho často předcházeli, dělali mu menší laskavosti, neboť chtěli dostat k jídlu občas něco navíc. Kuchař měl na skupinu tak velký vliv, že se mu často podřizoval i mocný šéf stezky.

Kuchaři, kterým se přezdívalo Cookie, v přívěsu vozili snadno uchovatelné věci, jako jsou fazole, uzená masa, káva, sádlo a brambory. Kovbojové totiž trávili na cestách dlouhé týdny i měsíce a bylo potřeba o každém kilogramu navíc přemýšlet. Hovězí maso bylo snadno dostupné, neboť s sebou hnali dobytek.

Fazole

Fazole Pinto byly hlavní volbou kuchařů na cestách. Sušené jsou snadno přenosné a mohly se máčet celý den ve vagónu. Jejich příprava večer, jakmile se posádka usadila na noc, byla poměrně jednoduchá. Sušené fazole navíc vydrží jedlé dlouhou dobu a jsou vynikajicím zdrojem bílkovin. Jedná se o velmi syté jídlo. Kuchař měl navíc v rukávu několik triků, aby obyčejné fazole kovbojům ozvláštnil. Fazole se často vařily s chilli papričkami a dalším kořením.

Pasta e fagioli – tradiční italský kotlík těstovin s fazolemi Recepty

Pasta e fagioli – tradiční italský kotlík těstovin s fazolemi

26
Kotlíkový fazolový guláš s hovězím masem, rajčaty a bramborami Recepty

Kotlíkový fazolový guláš s hovězím masem, rajčaty a bramborami

32
Dušené fazole s pošírovaným vejcem a fetou Recepty

Dušené fazole s pošírovaným vejcem a fetou

23
Snídaňová quesadilla s pečenými fazolemi, šunkou a vejci Recepty

Snídaňová quesadilla s pečenými fazolemi, šunkou a vejci

20
Mavromatika  – řecká fazolová polévka s tymiánem Recepty

Mavromatika – řecká fazolová polévka s tymiánem

22
Toskánské dušené fazole s rajčaty Recepty

Toskánské dušené fazole s rajčaty

21
Česnekové pečené fazole s chorizem Recepty

Česnekové pečené fazole s chorizem

15
Fazole s vejci a opečeným chlebem s hummusem Recepty

Fazole s vejci a opečeným chlebem s hummusem

15
Fazolová polévka s uzenou paprikou Recepty

Fazolová polévka s uzenou paprikou

23
Máslové fazole s rozmarýnem a javorovým sirupem Recepty

Máslové fazole s rozmarýnem a javorovým sirupem

17

Vepřové a slanina

Kovbojové si často užívali slaninu a slané vepřové maso nazývané sowbelly. Bez chlazení se maso muselo nějakým způsobem v karavanu uchovat. Chladničku k dispozici neměli, tudíž na řadu přišel starý dobrý způsob konzervace solí. Vepřové bylo základní potravinou od dob prvních osadníků až do poloviny 20. století, protože bylo snadné ho obstarávat a uchovávat.

Milujete slaninu? Pojďte se o ní dozvědět víc!
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Milujete slaninu? Pojďte se o ní dozvědět víc!

Tvrdé pečivo

Ve skutečnosti se jedná o pečivo, které je tvrdé jako kámen. Bochánky se upekly do zásoby a dokonale se vysušily, aby neobsahovaly ani kapku vody. Byly vyrobeny pouze z mouky, vody a soli a díky vysušení vydržely jedlé klidně celý rok. Kovbojové je namáčeli do vody nebo mléka, aby je před konzumací změkčili. Tento typ pečiva, známý také jako hardtack, byl také základní potravou vojáků během občanské války.

Hovězí

Trhané hovězí maso pomáhalo kovbojům udržet si energii. Maso se muselo zpracovat tak, aby vydrželo dlouhou dobu bez chladu. Slunce, kouř, vítr a sůl byly všechny metody, které udržovaly maso poživatelné. Hovězí jerky, jaké známe dnes, se vyrábí téměř stejným způsobem. Kovbojové je však měli o něco sušší, křehčí a slanější.

Poctivé domácí jerky z hovězího masa
Recepty

Poctivé domácí jerky z hovězího masa

15

Sušené ovoce

Ovoce nechybělo v žádném dobře vybaveném kovbojském vozu. Pomohlo oživit obvyklou stravu a dodat tělu potřebné cukry. Stejně jako u mnoha jiných čerstvých potravin bylo tehdy nejběžnějším způsobem konzervace sušení. Kovbojové ovoce dostávali k snídani nebo jako dezert po jídle. Aby sušené plody lépe chutnaly, občas se namáčely do vody a dusily s cukrem. Někdy kuchař připravil pudink s rýží a sušenými jablky.

Černá káva

Černý nápoj byl mízou kovbojů. Dlouhé dny tvrdé práce vyžadovaly opravdu silný šálek. Zatímco Folgers mohl být králem kávy pro účastníky kalifornské zlaté horečky, kovbojové na jihozápadě preferovali kávu Arbuckles. V té době bylo jméno Arbuckle synonymem kávy. Kuchaři vyvařili z kávy každou kapku kofeinu a míchali čerstvou kávu s již použitou sedlinou.

Jak vznikl český turek? Silná zalévaná káva s lógrem se stále těší velké oblibě
Novinky

Jak vznikl český turek? Silná zalévaná káva s lógrem se stále těší velké oblibě

Kvásek a další pečivo

Kovbojové si po utáboření čas od času dopřáli dokonce i čerstvé pečivo. Pokud měli k dispozici mouku, sádlo, vodu a mléko, uplácali si takzvaný pan de campo, také známý jako táborový chléb nebo kovbojský chléb. Ten pak opékali na ohni. Kuchař uměl vyrobit i čerstvý kvásek z mouky a vody. Takže někdy nechyběl dokonce i kváskový chléb. Další variantou pečiva pak byly kukuřičné placky připravované z kukuřičné mouky, soli a vody.

Houby, rostliny a divoká zvířata

Každý správný kovboj si uměl ulovit nějaké to divoké zvíře. Buvol, jelen a los poskytli hladové skupině kovbojů spoustu masa. Dobrým zdrojem bílkovin byla i divoká drůbež a nad divokým krocanem nebo bažantem také nikdo neohrnul nos. Kovbojové hledali i houby a nejrůznější bobule, které dokázaly ozvláštnit každodenní stravu.

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub
Recepty

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

34

Ústřice z Rocky Mountain aneb buvolí varlata

Pokud si objednáte ústřice Rocky Mountain, nepochutnáte si na vodních měkkýších. Místo toho vám obsluha přinese talíř plný varlat. Obvykle jsou to býčí varlata, ale možnostmi jsou i varlata jiných zvířat, jako jsou prasata, bizoni a berani. Zemědělci v minulosti i dnes kastrují mladé býky a přeměňují je ve voly. To je nezbytné pro ochranu omezení agresivního chování býků. Varlata by byla věčná škoda zahodit, neboť by se plýtvalo jídlem. V dobách Divokého západu se pekla na žhavém uhlí. V dnešní době jsou však obvykle smažená. Malá varlata se vaří celá, větší se krájí na kousky.

Zdroj: mashed.com

Markéta Princová

Autor článku

Markéta Princová

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky jídlo fazole káva Divoký západ maso varlata jídelníček sůl mouka kuchař pečivo varle kovboj kovbojové

Návrhy pro vás

Zapečené rizoto s cuketou, paprikou a mletým vepřovým masem – snadný a voňavý oběd Recepty

Zapečené rizoto s cuketou, paprikou a mletým vepřovým masem – snadný a voňavý oběd

Vietnamské národní jídlo Thịt rang cháy cạnh neboli karamelizovaný bůček podle Kevina z restaurace Sia Maso

Vietnamské národní jídlo Thịt rang cháy cạnh neboli karamelizovaný bůček podle Kevina z restaurace Sia

Sangría dortík – originální prosecco želé s nektarinkami a malinami Sladké

Sangría dortík – originální prosecco želé s nektarinkami a malinami

Čokoládové suflé podle Zdeňka Pohlreicha Recepty

Čokoládové suflé podle Zdeňka Pohlreicha

Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru Polévky

Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli Recepty

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Mojito Pavlova s kiwi a limetovým krémem – lehká jako baletní sukýnka, svěží jako oblíbený letní drink Sladké

Mojito Pavlova s kiwi a limetovým krémem – lehká jako baletní sukýnka, svěží jako oblíbený letní drink

Grilovaný hermelín s melounovou salsou – sladko-pikantní kombinace s výrazným sýrem Recepty

Grilovaný hermelín s melounovou salsou – sladko-pikantní kombinace s výrazným sýrem


Přečtěte si také

Recepty
Zapečené rizoto s cuketou, paprikou a mletým vepřovým masem – snadný a voňavý oběd

Zapečené rizoto s cuketou, paprikou a mletým vepřovým masem – snadný a voňavý oběd

Maso
Vietnamské národní jídlo Thịt rang cháy cạnh neboli karamelizovaný bůček podle Kevina z restaurace Sia

Vietnamské národní jídlo Thịt rang cháy cạnh neboli karamelizovaný bůček podle Kevina z restaurace Sia

Novinky
Novinky na trhu: bylinkový olej, osvěžení, dětské svačinky i nevšední čokoláda

Novinky na trhu: bylinkový olej, osvěžení, dětské svačinky i nevšední čokoláda

Sladké
Sangría dortík – originální prosecco želé s nektarinkami a malinami

Sangría dortík – originální prosecco želé s nektarinkami a malinami

Recepty
Čokoládové suflé podle Zdeňka Pohlreicha

Čokoládové suflé podle Zdeňka Pohlreicha

Polévky
Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru

Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru

Novinky
Ochutnejte to nejlepší ze středozemní kuchyně, která je plná barev, chutí a vůní

Ochutnejte to nejlepší ze středozemní kuchyně, která je plná barev, chutí a vůní

Těstoviny
Zapečené těstoviny s ricottou, lilkem a cuketou – letní recept na těstovinový koláč

Zapečené těstoviny s ricottou, lilkem a cuketou – letní recept na těstovinový koláč

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Zapečené těstoviny s ricottou, lilkem a cuketou – letní recept na těstovinový koláč

Zapečené těstoviny s ricottou, lilkem a cuketou – letní recept na těstovinový koláč

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou Recepty

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou

Penne zapečené se salsicciou a bílými fazolemi – snadný oběd plný zeleniny, masa a sýra Těstoviny

Penne zapečené se salsicciou a bílými fazolemi – snadný oběd plný zeleniny, masa a sýra

Sladké
Sangría dortík – originální prosecco želé s nektarinkami a malinami

Sangría dortík – originální prosecco želé s nektarinkami a malinami

Čokoládové suflé podle Zdeňka Pohlreicha Recepty

Čokoládové suflé podle Zdeňka Pohlreicha

Mojito Pavlova s kiwi a limetovým krémem – lehká jako baletní sukýnka, svěží jako oblíbený letní drink Sladké

Mojito Pavlova s kiwi a limetovým krémem – lehká jako baletní sukýnka, svěží jako oblíbený letní drink

Recepty
Zapečené rizoto s cuketou, paprikou a mletým vepřovým masem – snadný a voňavý oběd

Zapečené rizoto s cuketou, paprikou a mletým vepřovým masem – snadný a voňavý oběd

Vietnamské národní jídlo Thịt rang cháy cạnh neboli karamelizovaný bůček podle Kevina z restaurace Sia Maso

Vietnamské národní jídlo Thịt rang cháy cạnh neboli karamelizovaný bůček podle Kevina z restaurace Sia

Lečo s masovými kuličkami a olivami – letní zelenina v novém kabátku Zelenina

Lečo s masovými kuličkami a olivami – letní zelenina v novém kabátku

Recepty
Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Lečo s masovými kuličkami a olivami – letní zelenina v novém kabátku Zelenina

Lečo s masovými kuličkami a olivami – letní zelenina v novém kabátku

Ztracená vejce s lilkovou pastou a sušenými rajčaty – dokonalá kombinace středomořských chutí Předkrmy a chuťovky

Ztracená vejce s lilkovou pastou a sušenými rajčaty – dokonalá kombinace středomořských chutí

Nápoje
Ostružinové mojito – kubánská klasika s letním ovocným twistem

Ostružinové mojito – kubánská klasika s letním ovocným twistem

Cold brew coffee: letní závislost, která vás osvěží i okouzlí dokonalou chutí Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Cold brew coffee: letní závislost, která vás osvěží i okouzlí dokonalou chutí

Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem Nápoje

Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Ryby a mořské plody
Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské Recepty

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské

Dokřupava smažené kalamáry s voňavým koprovým dipem – dokonalá letní chuťovka Ryby a mořské plody

Dokřupava smažené kalamáry s voňavým koprovým dipem – dokonalá letní chuťovka

Polévky
Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru

Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru

Kuřecí polévka s citronem a kuskusem – vydatný pokrm, který hravě nahradí hlavní chod Polévky

Kuřecí polévka s citronem a kuskusem – vydatný pokrm, který hravě nahradí hlavní chod

Mavromatika  – řecká fazolová polévka s tymiánem Recepty

Mavromatika – řecká fazolová polévka s tymiánem

Recepty
Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Chässchnitte – švýcarský sýrový toust, který zažene hlad raz dva Recepty

Chässchnitte – švýcarský sýrový toust, který zažene hlad raz dva

Ztracená vejce s lilkovou pastou a sušenými rajčaty – dokonalá kombinace středomořských chutí Předkrmy a chuťovky

Ztracená vejce s lilkovou pastou a sušenými rajčaty – dokonalá kombinace středomořských chutí

Recepty
Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Křupavé batátové chipsy – originální chuťovka oživí večírkovou tabuli

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou Recepty

Tagliatelle s bazalkovým pestem, rajčaty, rukolou a mozzarellou

Chässchnitte – švýcarský sýrový toust, který zažene hlad raz dva Recepty

Chässchnitte – švýcarský sýrový toust, který zažene hlad raz dva

Sladké
Sangría dortík – originální prosecco želé s nektarinkami a malinami

Sangría dortík – originální prosecco želé s nektarinkami a malinami

Mojito Pavlova s kiwi a limetovým krémem – lehká jako baletní sukýnka, svěží jako oblíbený letní drink Sladké

Mojito Pavlova s kiwi a limetovým krémem – lehká jako baletní sukýnka, svěží jako oblíbený letní drink

Kynuté koláče s tvarohem, borůvkami a drobenkou – ryze český poklad chutná jako léto Sladké

Kynuté koláče s tvarohem, borůvkami a drobenkou – ryze český poklad chutná jako léto

Saláty
Letní salát s ostružinami a smaženým kozím sýrem – čerstvý, křupavý a plný kontrastních chutí!

Letní salát s ostružinami a smaženým kozím sýrem – čerstvý, křupavý a plný kontrastních chutí!

Salátové wrapy s bulgurem a tuňákem – jednoduchá chuťovka na letní oslavu i piknik Recepty

Salátové wrapy s bulgurem a tuňákem – jednoduchá chuťovka na letní oslavu i piknik

Slaná salátová granola s ořechy, semínky a ovesnými vločkami podle Karolíny Fourové Recepty

Slaná salátová granola s ořechy, semínky a ovesnými vločkami podle Karolíny Fourové

Recepty
Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské

Risotto Nero Frutti di Mare podle Marina Ristorante – efektní italská klasika s chutí moře Ryby a mořské plody

Risotto Nero Frutti di Mare podle Marina Ristorante – efektní italská klasika s chutí moře

Pečená kuřecí stehna s citronem podávaná s rýží a olivami – křehké maso, které chutná jako léto Maso

Pečená kuřecí stehna s citronem podávaná s rýží a olivami – křehké maso, které chutná jako léto

prima-cnn-news

Výbava pro prvňáky zdražuje. Za pomůcky rodiče zaplatí tisíce korun, jak si říct o pomoc? ON-LINE: Putin nechce mír, tvrdí Macron. Evropa nesmí ukázat slabost, nebo na to doplatí Rusové se snaží Trumpa korumpovat, tvrdí Hřib. Konečná si schůzku na Aljašce pochvalovala

prima-zeny

Tam, kde není friťák, se prostě nevaří. Šéf Pohlreich opět zasahuje a hrdinně ochutnává Před kamerou po letní pauze. Vacula šel z klece do kostela, Řezníček nestihl moře Pohlreich opět v roli šéfa: Obdivuju všechny v branži, stav gastro scény se zlepšuje

prima-zoom

Jak dostat Putina z komfortní zóny Kosmonaut uvízl na oběžné dráze kvůli zániku SSSR. Na zem se vrátil téměř po roce Nezastavitelný velitel Antonín Sochor dobýval Kyjev a cvičil armádu židovského státu

prima-fresh

Zapečené rizoto s cuketou, paprikou a mletým vepřovým masem – snadný a voňavý oběd Vietnamské národní jídlo Thịt rang cháy cạnh neboli karamelizovaný bůček podle Kevina z restaurace Sia Novinky na trhu: bylinkový olej, osvěžení, dětské svačinky i nevšední čokoláda

prima-cool

Češi chystají vlastního Conana Zemřel Terence Stamp, představitel generála Zoda z filmů o Supermanovi. Bylo mu 87 let Nejúspěšnější česká deskovka vítá zpět Harryho Pottera. Na co se můžeme těšit?

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Kvůli mojí tvorbě musel táta na kobereček, říká Řezník a představuje Martyho frky Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Ewa Farna žije v luxusní vile za Prahou. Manžel zdědil dům na Novém Světě Léky na bolest jsou pro zvířata toxické. Uhlí na průjem jim dát můžete Aronie je zázrak pro zdraví! Objevte recepty na čaj, tinkturu, džem i sirup

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.