Snídaňová quesadilla s pečenými fazolemi, šunkou a vejci

Moje hodnocení
3x

Pokud je mexická kuchyně vaše oblíbená, zjistíte, že snídaňová quesadilla se šunkou a vejcem je perfektním startem každého dne. Stejně dobře ale poslouží i jako rychlá večeře. V tom případě ji doplňte rozmačkaným avokádem a klasickou rajčatovou salsou.

4 porce
30 minut
mexická

Suroviny

  • šunka (šunka od kosti) 4 velké plátky
  • velké tortilly 8 ks
  • čedar, nahrubo nastrouhaný 200 g
  • pečené fazole v rajčatové omáčce 400 g (1 plechovka)
  • rostlinný olej 1 lžíce
  • máslo 4 lžíce
  • vejce (velká vejce) 4–6 ks (podle počtu porcí)

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 120 °C. Na čtyři tortilly poklaďte plátky šunky, které poté zasypte strouhaným sýrem a přelijte fazolemi v omáčce. Přikryjte tyto tortilly zbývajícími čtyřmi. Máte čtyři quesadilly.
  2. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte při střední teplotě olej. Když je dost rozehřátý, dejte na pánev quesadilly a teplotu snižte. Takto je opékejte asi 2–3 minuty, dokud nebudou na spodní straně zlatavé a sýr se nezačne roztékat.
  3. Poté je opatrně obraťte a pečte další 2–3 minuty. Opečené quesadilly přendejte na plech a nechte je odpočinout v předehřáté troubě. Mezitím dopečte zbývající quesadilly.
  4. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci másla a rozklepněte na ni vejce. Pokud máte rádi vejce smažená z obou stran, tak vejce při smažení obraťte.
  5. Quesadilly nakrájejte na trojúhelníčky jako koláč a servírujte je ještě horké se smaženým vejcem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty