Snídaňová quesadilla s pečenými fazolemi, šunkou a vejci
Zdroj: Vejce na 100 způsobů
Snídaňová quesadilla s pečenými fazolemi, šunkou a vejci
Zdroj:
Vejce na 100 způsobů
Pokud je mexická kuchyně vaše oblíbená, zjistíte, že snídaňová quesadilla se šunkou a vejcem je perfektním startem každého dne. Stejně dobře ale poslouží i jako rychlá večeře. V tom případě ji doplňte rozmačkaným avokádem a klasickou rajčatovou salsou.
Postup přípravy
-
Předehřejte troubu na 120 °C. Na čtyři tortilly poklaďte plátky šunky, které poté zasypte strouhaným sýrem a přelijte fazolemi v omáčce. Přikryjte tyto tortilly zbývajícími čtyřmi. Máte čtyři quesadilly.
-
Na nepřilnavé pánvi rozehřejte při střední teplotě olej. Když je dost rozehřátý, dejte na pánev quesadilly a teplotu snižte. Takto je opékejte asi 2–3 minuty, dokud nebudou na spodní straně zlatavé a sýr se nezačne roztékat.
-
Poté je opatrně obraťte a pečte další 2–3 minuty. Opečené quesadilly přendejte na plech a nechte je odpočinout v předehřáté troubě. Mezitím dopečte zbývající quesadilly.
-
Na pánvi rozehřejte 1 lžíci másla a rozklepněte na ni vejce. Pokud máte rádi vejce smažená z obou stran, tak vejce při smažení obraťte.
-
Quesadilly nakrájejte na trojúhelníčky jako koláč a servírujte je ještě horké se smaženým vejcem.
Snídaňová quesadilla s pečenými fazolemi, šunkou a vejci
Zdroj: Vejce na 100 způsobů
Snídaňová quesadilla s pečenými fazolemi, šunkou a vejci
Zdroj:
Vejce na 100 způsobů