zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Snídaňová quesadilla s pečenými fazolemi, šunkou a vejci
Autor: Vejce na 100 způsobů Snídaňová quesadilla s pečenými fazolemi, šunkou a vejci

Snídaňová quesadilla s pečenými fazolemi, šunkou a vejci

Hodnoceno: 2x
Pokud je mexická kuchyně vaše oblíbená, zjistíte, že snídaňová quesadilla se šunkou a vejcem je perfektním startem každého dne. Stejně dobře ale poslouží i jako rychlá večeře. V tom případě ji doplňte rozmačkaným avokádem a klasickou rajčatovou salsou.
do 30 minut
4–6 porce

reklama

Suroviny (4–6 porce)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 120 °C. Na čtyři tortilly poklaďte plátky šunky, které poté zasypte strouhaným sýrem a přelijte fazolemi v omáčce. Přikryjte tyto tortilly zbývajícími čtyřmi. Máte čtyři quesadilly.
  2. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte při střední teplotě olej. Když je dost rozehřátý, dejte na pánev quesadilly a teplotu snižte. Takto je opékejte asi 2–3 minuty, dokud nebudou na spodní straně zlatavé a sýr se nezačne roztékat.
  3. Poté je opatrně obraťte a pečte další 2–3 minuty. Opečené quesadilly přendejte na plech a nechte je odpočinout v předehřáté troubě. Mezitím dopečte zbývající quesadilly.
  4. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci másla a rozklepněte na ni vejce. Pokud máte rádi vejce smažená z obou stran, tak vejce při smažení obraťte.
  5. Quesadilly nakrájejte na trojúhelníčky jako koláč a servírujte je ještě horké se smaženým vejcem.
Snídaňová quesadilla s pečenými fazolemi, šunkou a vejci
Autor: Vejce na 100 způsobů Snídaňová quesadilla s pečenými fazolemi, šunkou a vejci

reklama

Vejce na 100 způsobů

Vejce jsou nutričně nedocenitelnou součástí jídelníčku a nezáleží přitom na tom, zda je zařadíte do snídaní, salátů, jestli je máte radši vařená, nebo je krájíte a připravujete z nich dresink, mícháte je do horké polévky nebo jsou součástí slaných koláčů a frittat. Vejce jsou zdrojem kvalitní bílkoviny. Vaječný žloutek i bílek jsou bohaté na nejrůznější živiny, přitom se nejedná o příliš drahou surovinu.

Tato kniha vám předkládá 100 zajímavých způsobů, jak vejce připravit, aby vás to nikdy nepřestalo nudit a abyste zazářili před nejednou návštěvou. Vejce natvrdo, naměkko, vejce ztracená i míchaná a mnohá další získají díky této publikaci zcela nový rozměr. Naučíte se je kombinovat do nečekaných kombinací, připravovat z nich pokrmy světové kuchyně, a dokonce z nich míchat i lahodné drinky, které uspějí na každém večírku. Vejce jsou neskutečně variabilní surovinou a o tom se díky této knize přesvědčíte i vy.

Vydalo nakladatelství Omega.

Související témata: quesadilla , fazole , vejce , šunka , Hlavní jídla , Mexická kuchyně