Suroviny
- olivový olej 2 lžičky
- červená cibule (najemno nakrájená) 1 ks
- česnek (rozmačkaný) 2 stroužky
- chilli papričky (dlouhá,zbavená semínek a nadrobno nakrájená) 1 ks
- mletá sladká paprika 1 lžička
- římský kmín (mletý ) 1 lžička
- oregano (sušené ) 1/2 lžičky
- cherry rajčata (konzervovaná nebo nakrájená rajčata) 400 g
- fazole (uvařené černé fazole (viz. tip)) 255 g (1,5 hrnku)
- vejce 4 ks
- feta (nadrobený na kousky) 30 g
- chléb (žitný nebo celozrnný chleba) 4 plátky
- hummus (cizrnový ) 2 lžíce
- hladkolistá petržel (nasekaná,na ozdobu)
Článek
16 bleskových receptů z plechovky fazolí
Jsou dny, kdy se hodí mít pár receptů, které zvládnete uvařit z domácích zásob a pokud možno do půl hodiny. Pokud vám ve spíži nechybí plechovka fazolí, máte z poloviny...
Postup přípravy
- Olivový olej rozehřejte v teflonové pánvi na plotýnce o střední teplotě. Přidejte cibuli a za stálého míchání smažte asi 5 minut nebo dokud cibulka nezměkne. Vmíchejte česnek, chilli, papriku, kmín a oregano a míchejte ještě asi další minutu.
- Přidejte rajčata a 80 ml (1/3 hrnku) vody. Přimíchejte fazole a pomalu vařte 10 minut nebo dokud omáčka nezhoustne.
- Do husté omáčky udělejte vařečkou čtyři důlky. Opatrně pak do každého z nich rozklepněte vajíčko a posypejte ho sýrem feta. Pánev zakryjte pokličkou a pomalu vařte, dokud nejsou vajíčka hotová podle vašeho gusta (naměkko to bude trvat asi 4 minuty).
- Mezitím opečte chleba a potřete ho hummusem. Vajíčka ozdobte nasekanou petrželí a podávejte je s chlebem.