návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Fazole s vejci a opečeným chlebem s hummusem

4 porce
do 30 minut
Fazole s vejci a opečeným chlebem s hummusem
Fazole s vejci a opečeným chlebem s hummusem Autor: kuchařka Pravé a lahodné jídlo
Fazole s vejci v sobě skrývají obrovskou kombinaci bílkovin a vlákniny, díky které do oběda určitě hladovět nebudete. Na tento recept budete potřebovat velkou teflonovou pánev s pokličkou.

Článek

Rychlé recepty z fazolí Foto:

16 bleskových receptů z plechovky fazolí

Jsou dny, kdy se hodí mít pár receptů, které zvládnete uvařit z domácích zásob a pokud možno do půl hodiny. Pokud vám ve spíži nechybí plechovka fazolí, máte z poloviny...

Postup

  1. Olivový olej rozehřejte v teflonové pánvi na plotýnce o střední teplotě. Přidejte cibuli a za stálého míchání smažte asi 5 minut nebo dokud cibulka nezměkne. Vmíchejte česnek, chilli, papriku, kmín a oregano a míchejte ještě asi další minutu.
  2. Přidejte rajčata a 80 ml (1/3 hrnku) vody. Přimíchejte fazole a pomalu vařte 10 minut nebo dokud omáčka nezhoustne.
  3. Do husté omáčky udělejte vařečkou čtyři důlky. Opatrně pak do každého z nich rozklepněte vajíčko a posypejte ho sýrem feta. Pánev zakryjte pokličkou a pomalu vařte, dokud nejsou vajíčka hotová podle vašeho gusta (naměkko to bude trvat asi 4 minuty).
  4. Mezitím opečte chleba a potřete ho hummusem. Vajíčka ozdobte nasekanou petrželí a podávejte je s chlebem.

PRIMA TIPY:

• Pokud použijete bezlepkový chleba, celý recept je pak bezlepkový.

• Vařené červené fazole můžete nahradit 400 g dobře propláchnutých konzervovaných.

Fazole s vejci a opečeným chlebem s hummusem  Foto: Fazole s vejci a opečeným chlebem s hummusem , Foto: kuchařka Pravé a lahodné jídlo

Pravé a lahodné jídlo: více než 100 receptů z neupravených potravin pro vaše zdraví a pohodu

 

Pravé a lahodné jídlo Foto:

Chrissy Freer

Žijeme ve světě, který je plný nejrůznějších diet a poruch příjmu potravy. Skutečně si nejsme schopni najít čas, abychom si jídlo opravdu vychutnali? A vychutnali si ho v průmyslově nezpracované zdravé podobě, která nám dodá pořádnou dávku energie a elánu?

To, že v současné době děláme něco špatně, ukazují i zvyšující se počty diabetiků a lidí s podrážděným zažívacím ústrojím. Také velmi časté potravinové alergie a nesnášenlivosti mluví jasnou řečí.

Myšlenka, že by nám měly pomoct diety se sníženým obsahem tuku nebo nízkotučné potraviny, už není zcela aktuální. Ve skutečnosti právě tyto potraviny jsou často zpracovávány potravinářským průmyslem. Aby se totiž zachovala chuť a prodloužila jejich expirační doba, jsou plné cukrů, zahušťovadel a stabilizátorů.

V této knize vám výživová poradkyně, autorka receptů a maminka Chrissy Freer ukáže, jak rychle a snadno připravit pokrmy z pravých potravin. Tyto lahodné recepty určitě rádi připravíte pro vaši rodinu i pro přátele. Zamilujte se do pravých potravin!

Vydalo nakladatelství Omega