Kotlíkový fazolový guláš s hovězím masem, rajčaty a bramborami
Zdroj: Jíme zdravě - grilovací speciál
Kotlíkový fazolový guláš s hovězím masem, rajčaty a bramborami
Zdroj:
Jíme zdravě - grilovací speciál
Postup přípravy
-
Nejprve rozpalte gril na teplotu 200–220 °C.
-
Připravte hrnec s vysokým dnem (nejlépe litinový, popřípadě určený přímo k použití na gril), dejte ho na rozpálený gril a rozehřejte v něm olivový olej. Poté do hrnce přidejte cibuli a za občasného míchání restujte 10–12 minut.
-
Mezitím očistěte maso a nakrájejte jej na kostky o rozměrech 1 cm × 1 cm. Jakmile bude cibule orestovaná, vložte maso do hrnce a restujte dalších 5 minut. Poté přidejte rajčatový protlak, papriku, bobkové listy, nové koření, sůl, pepř, vývar a rajčata, fazole a cizrnu z plechovky. Gril uzavřete a pozvolna vařte 50–55 minut. Dbejte na to, aby žár v grilu nebyl příliš silný a pohyboval se kolem 200–220 °C. Každých 5 minut gril odklopte, guláš promíchejte a následně znovu přiklopte.
-
Zatímco se guláš vaří, připravte brambory: Omyjte je, nakrájejte na malé kostičky (cca 0,5 cm × 0,5 cm) a společně s česnekem a majoránkou je zhruba 15 minut před koncem vaření vložte do hrnce. Gril poté opět přiklopte a guláš nechte dovařit.
-
Po dovaření hrnec vyjměte z grilu, guláš rozdělte na jednotlivé porce, posypte petrželovou natí a podávejte.
Kotlíkový fazolový guláš s hovězím masem, rajčaty a bramborami 4
Zdroj: Jíme zdravě - grilovací speciál
Kotlíkový fazolový guláš s hovězím masem, rajčaty a bramborami 4
Zdroj:
Jíme zdravě - grilovací speciál