zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Kotlíkový fazolový guláš s hovězím masem, rajčaty a bramborami
Autor: Jíme zdravě - grilovací speciál Kotlíkový fazolový guláš s hovězím masem, rajčaty a bramborami

Kotlíkový fazolový guláš s hovězím masem, rajčaty a bramborami

Hodnoceno: 10x
Perfektní recept na fazolový guláš se spoustou masa a zeleniny můžete připravit v kotlíku přímo na grilu nebo na otevřeném ohni, ale snadno tohle výborné jídlo uvaříte i doma na sporáku.
do 2 hodin
391 kcal
6 porcí

reklama

Postup

Nejprve rozpalte gril na teplotu 200–220 °C.

  1. Připravte hrnec s vysokým dnem (nejlépe litinový, popřípadě určený přímo k použití na gril), dejte ho na rozpálený gril a rozehřejte v něm olivový olej. Poté do hrnce přidejte cibuli a za občasného míchání restujte 10–12 minut.
  2. Mezitím očistěte maso a nakrájejte jej na kostky o rozměrech 1 cm × 1 cm. Jakmile bude cibule orestovaná, vložte maso do hrnce a restujte dalších 5 minut. Poté přidejte rajčatový protlak, papriku, bobkové listy, nové koření, sůl, pepř, vývar a rajčata, fazole a cizrnu z plechovky. Gril uzavřete a pozvolna vařte 50–55 minut. Dbejte na to, aby žár v grilu nebyl příliš silný a pohyboval se kolem 200–220 °C. Každých 5 minut gril odklopte, guláš promíchejte a následně znovu přiklopte.
  3. Zatímco se guláš vaří, připravte brambory: Omyjte je, nakrájejte na malé kostičky (cca 0,5 cm × 0,5 cm) a společně s česnekem a majoránkou je zhruba 15 minut před koncem vaření vložte do hrnce. Gril poté opět přiklopte a guláš nechte dovařit.
  4. Po dovaření hrnec vyjměte z grilu, guláš rozdělte na jednotlivé porce, posypte petrželovou natí a podávejte.
Kotlíkový fazolový guláš s hovězím masem, rajčaty a bramborami
Autor: Jíme zdravě - grilovací speciál Kotlíkový fazolový guláš s hovězím masem, rajčaty a bramborami

reklama

Jíme zdravě – grilovací speciál

Skupina plodných autorů se zaměřila na nejoblíbenější hobby českých domácností a převedla je do podoby víc než šedesátky receptů – a pozor, zdaleka ne vždy masových! Navíc doplněných o saláty, zálivky, dipy a jednohubky a také tipy grilovacího mistra Roberta Lustiga. Dá se tedy s klidným svědomím říct, že s touhle příručkou budete žhnout nad uhlíky vášní nejen národní, ale i opravdu zdravou!

www.jimezdrave.cz

Související témata: guláš , fazole , hovězí maso , cizrna , grilování , Hlavní jídla