Ella Woodward

Toskánské dušené fazole s rajčaty

Moje hodnocení
6x

Ačkoliv Itálie bývá synonymem pro pizzu a těstoviny, typickým pokrmem v Toskánsku jsou fazole. Drobné nebo velké bílé máslové fazole nejlépe vyniknou v husté rajčatové omáčce, kterou do sebe vsáknou. Výraznou chuť vyzrálých rajčat uzemňuje pastinák, který restováním zesládne a omáčce zajistí plnost. Přípravu urychlíte použitím konzervovaných rajčat a fazolí, případně je uvařte zvlášť, kyselost rajčat zpomaluje měknutí fazolí.

3 porce
60 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Do hluboké pánve vlijte olej a orestujte na něm cibuli, česnek, rozmarýn, tymián a špetku soli na středním stupni doměkka, asi 5–10 minut.
  2. Pastinák oloupejte a nakrájejte na 2,5cm kousky. Vsypte je k cibuli, přidejte čerstvá rajčata a rajčatové pyré a opékejte dalších 10–15 minut, až pastinák i rajčata změknou.
  3. Konzervované fazole slijte a propláchněte. Vsypte je k zelenině, přilijte konzervovaná rajčata a dobře promíchejte. Povařte 10–15 minut (od bodu varu), až omáčka zhoustne.
  4. Dušené fazole podávejte posypané nadrobno nasekanou petrželkou.

PRIMA TIP: Dušené fazole v omáčce podávejte s hnědou rýží, kuskusem nebo opečeným kváskovým chlebem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ella Woodward

Knihy Omega Ella Woodward

Pokud máte Ellinu první kuchařku a vaříte podle ní, určitě pravidelně odpovídáte na dotazy, čím to, je že vypadáte tak báječně a mladě a možná po vás ostatní také chtějí recepty na ta dobrá jídla, co si nosíte do práce či do školy.

V nové knize se proto Ella zaměřila na občerstvení pro přátele a vymyslela spoustu zdravých a především výborných receptů pro nejrůznější příležitosti – od společné snídaně přes slavnostní oběd, přátelskou večeři či piknik. Ella umí fantasticky kombinovat chutě, vůně a textury potravin a zároveň dbá i na jejich výživovou hodnotu a vliv na zdraví. S Ellou se k němu projíte.

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty