Dušené fazole s pošírovaným vejcem a fetou
Zdroj: Marek Kučera
Dušené fazole s pošírovaným vejcem a fetou
Zdroj:
Marek Kučera
Krásné bezmasé jídlo, ovšem úplně nabité bílkovinami a dalšími blahodárnými látkami. Kombinace máslových fazolí s fetou mu dodává famózní švih, ale hvězdou jsou tu samozřejmě vláčně se rozplývající pošírovaná vejce.
Postup přípravy
-
Ve vyšší pánvi nebo v nízkém kastrolu rozehřejte olej a osmažte na něm šalotku a česnek, až zvláční. Přidejte fazole, římský kmín, tymián a koriandr. Osolte, opepřete a za občasného promíchání vařte 2 až 3 minuty. Pak vlijte vývar, citronovou šťávu, přidejte petrželku a na velmi mírném stupni vařte asi 10 minut. Je-li třeba, osolte a opepřete.
-
V kastrůlku uveďte do varu vodu. Do malého hrnečku dejte kus potravinové fólie tak, aby se dala zavázat, nebo mikrotenový sáček. Opatrně do něj vyklepněte jedno vejce, zavažte, stejně připravte i druhé vejce a poté obě vložte do vroucí vody a vařte na velmi mírném stupni asi 4 minuty.
-
Při podávání dejte fazole do hlubokého talíře, navrch posaďte vejce, posypte rozdrobenou fetou, pažitkou, chilli a přidejte krajíc dokřupava opečeného chleba.
Dušené fazole s pošírovaným vejcem a fetou 2
Zdroj: Marek Kučera
Dušené fazole s pošírovaným vejcem a fetou 2
Zdroj:
Marek Kučera