zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Dušené fazole s pošírovaným vejcem a fetou
Autor: Marek Kučera Dušené fazole s pošírovaným vejcem a fetou

Dušené fazole s pošírovaným vejcem a fetou

Hodnoceno: 5x
Krásné bezmasé jídlo, ovšem úplně nabité bílkovinami a dalšími blahodárnými látkami. Kombinace máslových fazolí s fetou mu dodává famózní švih, ale hvězdou jsou tu samozřejmě vláčně se rozplývající pošírovaná vejce.
do 30 minut
2 porce

reklama

Postup

  1. Ve vyšší pánvi nebo v nízkém kastrolu rozehřejte olej a osmažte na něm šalotku a česnek, až zvláční. Přidejte fazole, římský kmín, tymián a koriandr. Osolte, opepřete a za občasného promíchání vařte 2 až 3 minuty. Pak vlijte vývar, citronovou šťávu, přidejte petrželku a na velmi mírném stupni vařte asi 10 minut. Je-li třeba, osolte a opepřete.
  2. V kastrůlku uveďte do varu vodu. Do malého hrnečku dejte kus potravinové fólie tak, aby se dala zavázat, nebo mikrotenový sáček. Opatrně do něj vyklepněte jedno vejce, zavažte, stejně připravte i druhé vejce a poté obě vložte do vroucí vody a vařte na velmi mírném stupni asi 4 minuty.
  3. Při podávání dejte fazole do hlubokého talíře, navrch posaďte vejce, posypte rozdrobenou fetou, pažitkou, chilli a přidejte krajíc dokřupava opečeného chleba.
Dušené fazole s pošírovaným vejcem a fetou
Autor: Marek Kučera Dušené fazole s pošírovaným vejcem a fetou

reklama

Související témata: fazole , vejce , pošírované vejce , bez masa , Hlavní jídla