Suroviny
- smetana ke šlehání 500 ml
- vanilkový cukr 70 g
- cukr krystal
- želatina 5 plátků
- jahody (s cukrem) 300 g
- bílá čokoláda
Postup
Plátky želatiny namočíme do studené vody, aby změkly a mírně nabobtnaly. Smetanu, cukr a semínka vanilkového lusku (nebo bez – a dát rovno vanilkový cukr) dáme do rendlíku a zahřejeme těsně pod bod varu.
Jakmile bude směs ohřátá na požadovanou teplotu, odstavíme rendlík z plotny. Nabobtnalou želatinu vyždímejme a pečlivě rozmícháme v ohřáté smetaně. Teď můžeme směs nalévat do servírovacích mističek, které pak nejlépe přes noc dáme do ledničky, minimálně však na 4–5 hodin.
Rozmixujeme všechny ingredience na ovocný přeliv, kterým pak přelijeme ztuhlé panna cotty. Nakonec nastrouháme bílou čokoládu a dozdobíme ovocem.
Autor receptu: Karol Kotlár