Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky
Jitka Rákosníková

Hit týdne

Další hity

Pistáciové hvězdičky

Pistáciové hvězdičky
Pistáciové hvězdičky
Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Indické butter chicken
Indické butter chicken
Čokoládový koláč
Čokoládový koláč
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Jak se vaří na horách? Inspirujte se jídelníčkem horalů od Krkonoš až třeba k Alpám

Tartiflette je jídlo z brambor, slaniny a tučného sýra

Tartiflette je jídlo z brambor, slaniny a tučného sýra Zdroj: iStock

  • Zavřít
Tartiflette je jídlo z brambor, slaniny a tučného sýra

Tartiflette je jídlo z brambor, slaniny a tučného sýra Zdroj: iStock

Spojuje je vlastně nadmořská výška. V oblastech, kam lidé dříve museli dlouho kráčet vzhůru po kamenitých stezkách a kde se také odedávna začali také usazovat, vznikala i svébytná kuchyně, která se nutně musela přizpůsobit okolním podmínkám.

Seznam.cz banner

Žít vysoko

Pastevci, dřevorubci, ale i ti, kteří v horách hledali úkryt před boji, válkami, nepřízní osudu (a někdy i před ostatními lidmi) byli prvními obyvateli horských vesnic. Přinesli si sebou svá běžná jídla a okamžitě začali zakládat pole a políčka – často za nezměrného úsilí – která by je uživila. Brzy bylo jasné, že podobně jako lidé ustojí horské podmínky jen ti a to nejodolnější, a tak se úhelnými kameny „horských“ jídelníčků staly zejména brambory, zelí, luštěniny, kořenová zelenina a také vše, co dává okolní příroda. Především byliny, plané jedlé rostliny a suché plody.

Bramborové rösti – jednoduché křupavé bramboráky z Alp
Recepty

Bramborové rösti – jednoduché křupavé bramboráky z Alp

36

Chov drůbeže byl poměrně obtížný, ale v každé chalupě se nějaká ta slepice našla – často bydlela spolu s kozou či kravkou. Čím výše lidé žili, tím víc museli okolním podmínkám přizpůsobovat i svá obydlí, domácí zvířata proto vždy přebývala s nimi nebo v nejtěsnější blízkosti. Hospodyně proto v tuhých zimách nemusela chodit podojit kozu či kravku daleko a teplé chlévy také často poskytovaly i útulek třeba květináčům s bylinkami, které tu mohly vyrazit daleko dřív, než okolní půda roztála.

Zahřejte se poctivou domácí česnečkou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Domov v přírodě

Hory i dnes vládnou takovým kouzlem, že v nich mnoho lidí rádo žije i přes různá nepohodlí a obtížnou dostupnost. Svébytná kuchyně, která se zde po staletí vytvářela, je dnes opředena kouzlem výjimečnosti, byť často vznikala za podmínek spíš zoufalých. Horské vesnice bývaly často na dlouhé měsíce úplně odříznuté od světa a pokud v nich vypukly nakažlivé nemoci, mohly pro celou vesnici znamenat rozsudek smrti. Proto mají některá, dnes světově proslulá jídla jako je švýcarský koláč Cholera či tamní závitky „capuns“ skutečnou a leckdy i dramatickou historii.

Slaný koláč Cholera s bramborami, pórkem, slaninou a jablky
Slané koláče

Slaný koláč Cholera s bramborami, pórkem, slaninou a jablky

13

I v naší chuťové paměti zůstávají zapsána jídla jako je krkonošské kyselo – dnes oživované v luxusnějších podobách –, pamětníci vzpomínají, byť ne vždy v dobrém, na tamní domácí kozí sýr „hořčák“. To, že se některá jídla typu „z nouze ctnost“ stala vyhledávanými pochoutkami, je ale dáno mnohými faktory: nápaditostí, s jakou byla vytvářena a tím i variabilitou, s níž je můžeme připravovat, ale i kvalitou a chutí použitých surovin. A tady mají jídla z hor obrovský náskok. Vždyť vše, co se tady vypěstuje, roste a zraje v čisté přírodě, bez hnojiv, postřiků a v přirozeném rytmu ročních dob.

Recepty s bezlaktózovými produkty Lehké ráno: Tirolen knödel suppe, Tyrolská polévka s žemlovými knedlíky Polévky

Recepty s bezlaktózovými produkty Lehké ráno: Tirolen knödel suppe, Tyrolská polévka s žemlovými knedlíky

19
Bramboráčky s dvojím zelím po tyrolsku Recepty

Bramboráčky s dvojím zelím po tyrolsku

27
Tyrolská gulášová polévka s hovězím masem Recepty

Tyrolská gulášová polévka s hovězím masem

29
Tyrolské taštičky plněné kysaným zelím Recepty

Tyrolské taštičky plněné kysaným zelím

21
Sýrové lasagne s tyrolským špekem Recepty

Sýrové lasagne s tyrolským špekem

24
Tyrolský Gröstl Recepty

Tyrolský Gröstl

24
Tyrolské knedlíky Recepty

Tyrolské knedlíky

24

Pastevectví dosáhlo v horských oblastech té nejdokonalejší podoby, a tak se nedivme, že maso, mléko a výrobky krav, koz a ovcí chovaných na horských pastvinách je té nejvyšší úrovně. Jistě nemusíme upozorňovat na dokonalou chuť a kvalitu alpských (či slovenských) sýrů, na vzduchu sušených iberských horských šunek, zavařenin, likérů a šťáv z lesních plodů, ale kdo měl možnost ochutnat třeba něco z nekonečné škály tyrolských chlebů a pečiva, ovoněných bylinkami z tamních horských luk, ten získá trvalou a nedostižnou chuťovou vzpomínku. Skoro se dá říct, že jak stoupá nadmořská výška, stoupá i chuť a kvalita potravin. A nesmíme zapomínat ani na skutečné úlovky. Drobná, pernatá i vysoká zvěř odedávna doplňovala horský jídelníček a stala se zdrojem mnoha dnes ceněných receptů. Lov je dnes samozřejmě velmi omezen a některé mýtické dobroty (jako jsou sušené karbanátky z kamzičího masa z oblasti Friuli) už jen vzpomínkou – případně rekonstruovanou z jiných druhů mas – na druhé straně dnes nemusíme vyrážet do hor se zbraní, abychom se dostali ke kýžené specialitě, obvykle stačí pár kliků myší.

Vyzkoušejte krkonošské kyselo podle návodného videoreceptu se Zdeňkem Pohlreichem

Od prostého k luxusnímu

Dávní obyvatelé hor by patrně jen zírali, jak ceněné jsou některé z tehdejších obyčejných potravin v dnešním světě. Domácí sýry a nejrůznější speciality se dnes označují ochrannými známkami, produkují v omezených množstvích a vždy s sebou nesou i výrazně vyšší cenu než jejich průmyslově vyráběné protějšky. Abychom si ale pochutnali na horské šunce či výběrovém švýcarském horském sýru, nemusíme šplhat po kamenitých stezkách (i když to vřele doporučujeme), a skvostné raclette si bez problémů můžeme připravit kdykoliv a kdekoliv.

Kuřecí tartiflette Recepty

Kuřecí tartiflette

21
Tartiflette s pečeným česnekem Recepty

Tartiflette s pečeným česnekem

29
Tartiflette Recepty

Tartiflette

26
Sýrovo-bramborová hnízda Tartiflette Recepty

Sýrovo-bramborová hnízda Tartiflette

23

Řada typicky horských jídel je ovšem založena na těch nejprostších surovinách, bramborách, zelí, zrninách či luštěninách (i tady ale vřele doporučujeme nákup na trhu či od malododavatele). Ale pokud si chcete připravit i skutečný kulinární zážitek, vyjeďte si někam do hor. Kromě lyžování a prknování, treků či jen trmácení se směrem vzhůru si najděte nějakou tu útulnou chalupu, kde se vaří. Pořád tu ještě žijí lidé, pro které je příprava místního jídla pro hosty příležitostí, jak ukázat, že patří k těm nejzajímavějším a nejchutnějším, na kterých si můžete pochutnat. Takže vzhůru do chuťového ráje!

Zdroj: autorský text, časopis Prima FRESH

Trentinský guláš z různých druhů masa a zvlášť vařenou omáčkou
Maso

Trentinský guláš z různých druhů masa a zvlášť vařenou omáčkou

15

Jitka Rákosníková

Autor článku

Jitka Rákosníková

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky jídlo příroda hory bylinky maso sýr luštěnina hlávkové zelí brambor šunka kyselo

Návrhy pro vás

Šťavnaté kuře na medu s citronem, cibulí a kurkumou – voňavý oběd z jednoho pekáčku Maso

Šťavnaté kuře na medu s citronem, cibulí a kurkumou – voňavý oběd z jednoho pekáčku

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod Sladké

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte Maso

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Pistáciové hvězdičky – voňavé máslové cukroví s jemnou oříškovou chutí Sladké

Pistáciové hvězdičky – voňavé máslové cukroví s jemnou oříškovou chutí

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně  Maso

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí


Přečtěte si také

Maso
Šťavnaté kuře na medu s citronem, cibulí a kurkumou – voňavý oběd z jednoho pekáčku

Šťavnaté kuře na medu s citronem, cibulí a kurkumou – voňavý oběd z jednoho pekáčku

Prostřeno!
Prostřeno: Bagetky s česnekovou pomazánkou, obložené talíře

Prostřeno: Bagetky s česnekovou pomazánkou, obložené talíře

Prostřeno!
Prostřeno: Zeleninová polévka s játrovými knedlíčky

Prostřeno: Zeleninová polévka s játrovými knedlíčky

Prostřeno!
Prostřeno: Vepřová pečeně ve vlastní šťávě, americké brambory

Prostřeno: Vepřová pečeně ve vlastní šťávě, americké brambory

Prostřeno!
Prostřeno: Třený hrnečkový perník, který Václav nestihl připravit

Prostřeno: Třený hrnečkový perník, který Václav nestihl připravit

Zelenina
Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Sladké
Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Soutěžící
Václav Kohoutek nemá rád, pokud někdo někoho omezuje

Václav Kohoutek nemá rád, pokud někdo někoho omezuje

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Maso
Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku Maso

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha

Sladké
Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Pistáciové hvězdičky – voňavé máslové cukroví s jemnou oříškovou chutí Sladké

Pistáciové hvězdičky – voňavé máslové cukroví s jemnou oříškovou chutí

Maso
Šťavnaté kuře na medu s citronem, cibulí a kurkumou – voňavý oběd z jednoho pekáčku

Šťavnaté kuře na medu s citronem, cibulí a kurkumou – voňavý oběd z jednoho pekáčku

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte Maso

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně  Maso

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně

Zelenina
Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí Polévky

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Nápoje
Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky

Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku Nápoje

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši Polévky

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera Polévky

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera

Předkrmy a chuťovky
Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši Předkrmy a chuťovky

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši

Vegetariánské
Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu Vegetariánské

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Sladké
Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech Sladké

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Saláty
Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Přílohy
Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí Přílohy

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu Maso

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Ukrajina má obětovat část území i zbraně. USA tlačí na Kyjev, aby kývl na nový plán Stihl otevřít dveře, z auta se ale živý nedostal. Proč muž sjel do lipenské přehrady? Necestujte do Česka, můžete se tam nakazit. Polské ministerstvo varuje své občany

prima-zeny

Zklamání Ondřeje nesou zrádkyně těžce. Mia s Danielou se dočkaly pohledu plného pohrdání Vojta Kotek poprvé přiznal strach. Jeho ovce trápí průjem a farmu smetla bouře Marcell stále důvěřuje Mie. Věrní jsou po odchodu MJ zoufalí. Nevědí, kdo jsou zrádci

prima-zoom

Navštivte základnu z Hvězdné brány Otrávené pití, uříznutá ruka a kauza s Bartošovou. Drsná historie „prokleté“ Jedové chýše zabírá stovky let Ženy mohou cvičit dvakrát méně než muži. Unikátní výzkum změnil pohled na srdeční choroby

prima-fresh

Šťavnaté kuře na medu s citronem, cibulí a kurkumou – voňavý oběd z jednoho pekáčku Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

prima-cool

Nejočekávanější sci-fi má parádní trailer Pracovali na Mafii a Vietcongu, teď shánějí peníze na novou sci-fi rubačku z galaxie plné mutantů a hrůzy Pološílená sci-fi Bratrstvo nesmrtelných vám na Prima COOL vytře zrak

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Česnek a cibule: Přírodní bojovníci proti virům, chřipce a nachlazení Nápis Home, košíky či obří hodiny. Těchto kuchyňských dekorací se zbavte Adventní kalendář potěší každého. 10 DIY nápadů pro děti i dospělé

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.