Tyrolská gulášová polévka s hovězím masem
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
Tyrolská gulášová polévka s hovězím masem
Zdroj:
V kuchyni vždy otevřeno
Že dokáže poctivá polévka nahradit i hlavní jídlo? U této tyrolské s hromadou hovězího masa o tom rozhodně není pochyb. Gulášové polévky jsou typické pro lyžařská centra, kde si je unavení lyžaři dopřávají po náročném sjezdu. Uvařte si tuto lahůdku doma i vy.
1 porce
60 minut
rakouská
Postup přípravy
-
Maso nakrájejte na drobnější kousky, cibule nadrobno.
-
Na sádle pozvolna restujte cibuli dohněda, trvá to sice déle, ale ve výsledku bude pěkná tmavá barva polévky.
-
Pak přidejte maso, osolte a restujte ze všech stran. Zvyšte teplotu a přilijte víno. Nechte ho úplně odpařit.
-
Poté přidejte koření, bobkové listy, kmín, sladkou papriku (případně i pálivou nebo chilli), posekaný česnek a promíchejte s rajčatovým protlakem.
-
Přilijte cca 0,5 l vývaru nebo vody. A duste maso, pozvolna, skoro domměka. Pokud je potřeba, přilévejte po malých částech vývar. Cibule se během té doby rozdusí a polévku následně zahustí, stejně jako guláš.
-
Když je maso skoro měkké, přidejte zbytek vývaru, na kostičky nakrájené brambory a vařte dalších 10 minut. Nakonec přihoďte na kostičky nakrájenou papriku, majoránku a vařte do změknutí brambor. Dochuťte případně solí a hlavně čerstvě drceným pepřem.
-
Pokud byste měli polévku příliš řídkou, rozmíchejte lžíci mouky v trošce vody, vlijte do polévky před přidáník kostiček papriky a provařte.
Tyrolská gulášová polévka s hovězím masem 2
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
Tyrolská gulášová polévka s hovězím masem 2
Zdroj:
V kuchyni vždy otevřeno