V kuchyni vždy otevřeno

Tyrolská gulášová polévka s hovězím masem

Moje hodnocení
11x

Že dokáže poctivá polévka nahradit i hlavní jídlo? U této tyrolské s hromadou hovězího masa o tom rozhodně není pochyb. Gulášové polévky jsou typické pro lyžařská centra, kde si je unavení lyžaři dopřávají po náročném sjezdu. Uvařte si tuto lahůdku doma i vy.

1 porce
60 minut
rakouská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na drobnější kousky, cibule nadrobno.
  2. Na sádle pozvolna restujte cibuli dohněda, trvá to sice déle, ale ve výsledku bude pěkná tmavá barva polévky.
  3. Pak přidejte maso, osolte a restujte ze všech stran. Zvyšte teplotu a přilijte víno. Nechte ho úplně odpařit.
  4. Poté přidejte koření, bobkové listy, kmín, sladkou papriku (případně i pálivou nebo chilli), posekaný česnek a promíchejte s rajčatovým protlakem.
  5. Přilijte cca 0,5 l vývaru nebo vody. A duste maso, pozvolna, skoro domměka. Pokud je potřeba, přilévejte po malých částech vývar. Cibule se během té doby rozdusí a polévku následně zahustí, stejně jako guláš.
  6. Když je maso skoro měkké, přidejte zbytek vývaru, na kostičky nakrájené brambory a vařte dalších 10 minut. Nakonec přihoďte na kostičky nakrájenou papriku, majoránku a vařte do změknutí brambor. Dochuťte případně solí a hlavně čerstvě drceným pepřem.
  7. Pokud byste měli polévku příliš řídkou, rozmíchejte lžíci mouky v trošce vody, vlijte do polévky před přidáník kostiček papriky a provařte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

V kuchyni vždy otevřeno


Přečtěte si také

Recepty