zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Tyrolská gulášová polévka s hovězím masem
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Tyrolská gulášová polévka s hovězím masem

Tyrolská gulášová polévka s hovězím masem

Hodnoceno: 5x
Že dokáže poctivá polévka nahradit i hlavní jídlo? U této tyrolské s hromadou hovězího masa o tom rozhodně není pochyb. Gulášové polévky jsou typické pro lyžařská centra, kde si je unavení lyžaři dopřávají po náročném sjezdu. Uvařte si tuto lahůdku doma i vy.
do 1 hodiny

reklama

Postup

  1. Maso nakrájejte na drobnější kousky, cibule nadrobno.
  2. Na sádle pozvolna restujte cibuli dohněda, trvá to sice déle, ale ve výsledku bude pěkná tmavá barva polévky.
  3. Pak přidejte maso, osolte a restujte ze všech stran. Zvyšte teplotu a přilijte víno. Nechte ho úplně odpařit.
  4. Poté přidejte koření, bobkové listy, kmín, sladkou papriku (případně i pálivou nebo chilli), posekaný česnek a promíchejte s rajčatovým protlakem.
  5. Přilijte cca 0,5 l vývaru nebo vody. A duste maso, pozvolna, skoro domměka. Pokud je potřeba, přilévejte po malých částech vývar. Cibule se během té doby rozdusí a polévku následně zahustí, stejně jako guláš.
  6. Když je maso skoro měkké, přidejte zbytek vývaru, na kostičky nakrájené brambory a vařte dalších 10 minut. Nakonec přihoďte na kostičky nakrájenou papriku, majoránku a vařte do změknutí brambor. Dochuťte případně solí a hlavně čerstvě drceným pepřem.
  7. Pokud byste měli polévku příliš řídkou, rozmíchejte lžíci mouky v trošce vody, vlijte do polévky před přidáník kostiček papriky a provařte.
Tyrolská gulášová polévka s hovězím masem
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Tyrolská gulášová polévka s hovězím masem

reklama

V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

Související témata: gulášovka , Hlavní jídla , Rakouská kuchyně