redakce Prima FRESH

Bramboráčky s dvojím zelím po tyrolsku

Moje hodnocení
8x

Obliba bramboráků i (kysaného) zelí je nám s našimi jižními sousedy společná, ale pokud je spojíme dohromady, vznikne úplně nový zážitek. V Tyrolsku se setkáme i se zvykem podávat zvlášť bramboráky a zvlášť zelí.

4 porce
60 minut
rakouská

Zelí

Bramboráčky

Postup přípravy

  1. Zelí očistěte a listy nakrájejte nebo nakrouhejte na co nejjemnější proužky.
  2. V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo a opečte něm nakrájenou slaninu. Přidejte cibuli a opékejte, až zesklovatí. Pak vsypte nadrobno nakrájený česnek a cukr, až se rozpustí, vlijte víno a odvařte přípečky. Nakonec vsypte zelí, kmín a osolte.
  3. Pod pokličkou na mírném stupni duste 20 až 30 minut, podlévejte vývarem. Nakonec vmíchejte kysané zelí a je-li třeba, nastrouhanou bramboru, která zahustí šťávu. Je-li třeba, osolte.
  4. Brambory nastrouhejte najemno a vymačkejte z nich přebytečnou tekutinu, kterou ale zachyťte a nechte chvíli stát. Vodu, která vystoupí na povrch, odlijte a škrob ze dna misky vraťte k bramborám.
  5. Brambory promíchejte se žloutkem, osolte je a ochuťte špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Na rozehřátém přepuštěném másle smažte tenké bramboráčky a podávejte je s dušeným zelím.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty