návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Kuřecí tartiflette

6 porcí
do 1 hodiny
Kuřecí tartiflette
Autor: Marek Kučera Kuřecí tartiflette
Francouzská klasika se hrdě staví na odpor i té nejlezavější zimě. Oběd, večeře nebo zahřívačka po lyžovačce pomocí luxusních zapečených brambor – prostě nic lepšího nenajdete.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory nakrájejte na 3mm plátky a v osolené vodě je zlehka povařte 5 minut, až zkřehnou. Sceďte je. Špenát propláchněte, zalijte ho vroucí vodou z konvice, aby zavadl, pak znovu propláchněte studenou vodou a vymačkejte.
  2. Olej rozehřejte na středním příkonu v pánvi a smažte na něm asi 8 minut cibuli, až změkne. Vmíchejte česnek a smažte ještě 2 minuty, pak vsypte do misky. V pánvi teď vyškvařte slaninu. Vsypte do misky a vše promíchejte s moukou.
  3. Zapékací formu o objemu 2 litry vymažte máslem. Smetanu promíchejte s vývarem, osolte a opepřete. Do formy střídavě vrstvěte brambory, cibuli, slaninu, špenát, maso a polovinu sýra a zalévejte smetanou. Zakončete vrstvou brambor. Osolte.
  4. Vložte do trouby a pečte 30 minut, pak posypte zbylým sýrem a vraťte ještě na 10 až 15 minut do trouby, až povrch zezlátne a tartiflette bude žhavá.
Reklama
Kuřecí tartiflette
Autor: Marek Kučera Kuřecí tartiflette
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama