Kuřecí tartiflette
Zdroj: Marek Kučera
Kuřecí tartiflette
Zdroj:
Marek Kučera
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory nakrájejte na 3mm plátky a v osolené vodě je zlehka povařte 5 minut, až zkřehnou. Sceďte je. Špenát propláchněte, zalijte ho vroucí vodou z konvice, aby zavadl, pak znovu propláchněte studenou vodou a vymačkejte.
-
Olej rozehřejte na středním příkonu v pánvi a smažte na něm asi 8 minut cibuli, až změkne. Vmíchejte česnek a smažte ještě 2 minuty, pak vsypte do misky. V pánvi teď vyškvařte slaninu. Vsypte do misky a vše promíchejte s moukou.
-
Zapékací formu o objemu 2 litry vymažte máslem. Smetanu promíchejte s vývarem, osolte a opepřete. Do formy střídavě vrstvěte brambory, cibuli, slaninu, špenát, maso a polovinu sýra a zalévejte smetanou. Zakončete vrstvou brambor. Osolte.
-
Vložte do trouby a pečte 30 minut, pak posypte zbylým sýrem a vraťte ještě na 10 až 15 minut do trouby, až povrch zezlátne a tartiflette bude žhavá.
Kuřecí tartiflette
Zdroj: Marek Kučera
Kuřecí tartiflette
Zdroj:
Marek Kučera