Najděte si recept
Na co máte chuť?

Tyrolský Gröstl
V jednoduchosti je krása, což dobře vědí i naši sousedé ze zasněžených Alp. Proto je možná toto jídlo tak populární právě v lyžařských střediscích, je hned hotové, zasytí a skvěle chutná!
do 30 minut
Suroviny
- středně velké brambory cca 5 ks
- růžičková kapusta cca 8 ks
- tyrolská slanina 50 g
- červená cibule 1 ks
- vejce 2 ks
- sůl, pepř
- čerstvá či sušená majoránka
- olej
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Celé neoloupané brambory uvařte ve vodě doměkka. Nechte je zchladnout a oloupejte je.
- Ve větší pánvi na trošce oleje orestujte na plátky nakrájené uvařené brambory a celé kapustičky, osolte je.
- Když začnou lehce zlátnou, přidejte na měsíčky nasekanou cibuli a kousky slaniny. Vše společně smažte.
- Na jiné pánvi na trošce oleje připravte sázená vejce, osolte je a opepřete.
- Gröstl servírujte posypaný majoránkou.
Coolinářka
Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.
V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.
Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.
Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.