Suroviny
- mrkev 2 ks
- kapusta (lze i kadeřávek nebo Cavolo Nero) 3 listy
- vinná klobása 800 g
- rostlinný olej
- brambory 1,5 kg
- sůl
- máslo 2 lžíce
- pažitka (nasekaná) 2 lžíce
Postup přípravy
Nakrouhejte mrkev na tenké plátky a kapustové listy nakrájejte na asi 2 cm široké proužky. Rozdělte vinnou klobásu na čtyři stejné části a stočte je do šneků.
Vkládejte plátky mrkve a proužky kapusty střídavě mezi záhyby klobásy a zajistěte je špejlemi, aby držely tvar.
Opečte připravené šneky na lžíci oleje z obou stran dozlatova.
Z oloupaných brambor vykrájejte vykrajovátkem malé kuličky a uvařte je v osolené vodě doměkka. Sceďte je, přimíchejte máslo a posypte nasekanou pažitkou.
Podávejte horké bramborové kuličky společně s opečenou klobásou a zeleninou.
PRIMA TIP: Pokud máte rádi výraznější chuť, podlijte klobásu při pečení bílým vínem a nechte odpařit – omáčka získá jemnou vinnou vůni.
Vyzkoušejte také vinnou klobásu s cibuládou a bramborovým salátem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Vinná klobása s cibuládou a jemným bramborovým salátem podle Karolíny Kamberské