redakce Prima FRESH

Trentinský guláš z různých druhů masa a zvlášť vařenou omáčkou

Moje hodnocení
2x

Nepochybně se v něm odráží tradice mocnářství, které kdysi zasahovalo i na sever Itálie, ale integrace do italské kuchyně znamená i mnohé drobné chuťové zajímavosti a také neobvyklý způsob vaření omáčky zvlášť.

4 porce
150 minut
italská

Suroviny

Omáčka

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na hrubší kostičky. Smažte velkém kastrolu na směsi poloviny másla a oleje a sádla, až zprůsvitní, ale nenechte ji zabarvit. Vsypte všechno maso, nakrájené na stejnoměrné kousky.
  2. Promíchávejte, aby se maso opékalo ze všech stran. Vlijte papriku rozmíchanou ve víně a promíchávejte, až se víno odpaří. Podlijte vývarem, přikryjte a při velmi mírné teplotě duste asi 30 minut.
  3. Mezitím v jiném kastrolu rozehřejte zbylý olej s máslem, vsypte nadrobno nakrájenou petrželku a celer, kari, bobkový list, několik lístků rozmarýnu a kuličky jalovce a směs osolte a opepřete.
  4. Zaprašte moukou, krátce osmažte a zalijte vývarem. Při velmi mírné teplotě omáčku vařte asi půl hodiny, pak ji vlijte k masu a společně duste ještě asi 1 hodinu, až bude maso úplně měkké.

Vyzkoušejte také recept na pravý český vepřový guláš podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty