Tirolen knödel suppe: Tyrolská polévka s žemlovými knedlíky

Moje hodnocení
3x

Poklad z tyrolské kuchyně se skvěle uplatní i v našich končinách. Zvlášť pokud trávíte zimu na horách. Hřejivý silný vývar a výborné knedlíky (žádné knedlíčky!) s výrazným tyrolským špekem skvěle zasytí, až přijdete domů z výletu nebo lyžovačky.

4 porce
60 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nakrájejte chleba nebo pečivo na kostičky a zalijte je v míse ohřátou částí mléka. V pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm na kostičky nakrájený špek. Vejce prošlehejte se zbytkem mléka a přidejte do mísy s pečivem spolu s osmaženým špekem. Přidejte strouhanku a většinu nasekané pažitky. Osolte, opepřete, strouhněte muškátový oříšek a vše důkladně promíchejte.
  2. Navlhčenýma rukama vytvarujte 12 kulatých knedlíků. Vařte je v osolené vodě 10-12 minut.
  3. Mezitím v jiném hrnci ohřejte vývar. Do talířů rozdělte knedlíky, zalijte je horkým vývarem a posypte zbývající pažitkou.

Inspirujte se i dalšími recepty z Tyrolska

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty