Suroviny
- rohlík (z předchozího dne) 6 ks
- mléko 250 ml
- vejce 2 ks
- strouhanka 3 lžíce
- slanina 80 g
- máslo 30 g
- pažitka
- sůl
- pepř
- hovězí vývar 1,5 l
Postup přípravy
- Rohlíky nakrájejte na malé kostičky, dejte je do mísy a zalijte je trochou vlažného mléka. Mezitím si na másle osmažte dozlatova najemno nakrájenou slaninu.
- K namočeným rohlíkům přilijte zbývající mléko, přidejte usmaženou slaninu, vejce, sůl, pepř a důkladně prsty promíchejte. Těsto zahustěte strouhankou.
- Mokrýma rukama vytvarujte 8-12 velkých knedlíků, které vařte v osolené vodě 10-15 minut. Uvařené tyrolské knedlíky dejte do velké mísy, zalijte je horkým vývarem a posypejte je najemno nakrájenou pažitkou.