Suroviny:
- hovězí oháňka 600 g
- mrkev 120 g
- celer 80 g
- petržel 80 g
- cibule (ve slupce) 1 ks
- sůl (podle chuti)
- pepř (mletý; podle chuti)
- nové koření 3 kuličky
Na knedlíčky:
- strouhanka 50 g
- parmezán 50 g
- vejce 1 ks
- sůl (podle chuti)
Postup přípravy:
Hovězí oháňku dejte do hrnce se studenou vodou. Zeleninu omyjte a oloupejte. Polovinu vložte do hrnce, zbytek nakrájejte na nudličky. Cibuli omyjte a společně s kořením přidejte k masu. Na mírném ohni pomalu vařte, nejlépe přes noc.
Po uvaření vývar sceďte, maso oberte od kostí a nakrájejte na malé kostičky. Do scezeného vývaru přidejte na nudličky nakrájenou zeleninu, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte asi 10 minut. Poté přidejte nakrájené maso a dochuťte solí.
Strouhanku, nastrouhaný parmezán a vejce smíchejte v misce a důkladně propracujte. Z hmoty vyválejte váleček, nakrájejte ho na kousky a vytvarujte kuličky, které vařte ve vroucí osolené vodě asi 5 minut. Po uvaření je přendejte do polévky. Před podáváním polévku posypte například čerstvou petrželkou.
Další poctivá polévka, kterou byste neměli vynechat? Stačí si pustit náš videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Milionová polévka z kořenové zeleniny