Suroviny
- kimchi 200 g
- vepřový bůček (bez kůže) 500 g
- tofu 1 balení
- voda (nebo rýžová voda z namáčení rýže) 1 litr
- jarní cibulka 1 ks
- česnek (najemno nasekaný) 2 lžíce
- cibule 1 ks
- gochugaru (korejské chilli vločky) 2–3 lžíce
- olej 2 lžíce
- sezamový olej 1 lžíce
- sójová omáčka 4 lžíce
- cukr 1/2 lžíce
- sůl

Postup přípravy
Jarní cibulku nakrájejte diagonálně a cibuli na půlměsíčky.
V hrnci na oleji orestujte vepřový bůček nakrájený na kostičky.
Jakmile maso zezlátně, přidejte kimchi, jarní cibulku, cibuli a nasekaný česnek.
Ochuťte cukrem, chilli vločkami gochugaru, sójovou omáčkou a pár kapkami sezamového oleje.
Zalijte vodou (můžete použít vodu z namáčení rýže), zakryjte hrnec poklicí a vařte na středně vysoké teplotě.
Po 10 minutách vývar promíchejte a navrch položte plátky tofu.
Zakryjte a vařte dalších 10–15 minut.
Podávejte horké s miskou rýže.
PRIMA TIPY:
Pokud chcete polévku ještě výraznější, vyměňte část vody nebo rýžové vody za čistý rybí vývar – dodá jjigae plnější chuť.
Pro extra pikantní variantu přidejte do základu ještě lžíci korejské chilli pasty gochujang.
Vegetariánská verze? Nahraďte bůček houbami shiitake a přidejte více tofu.