Víc než jen asijská kuchařka

Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši

Moje hodnocení
0x

Tahle sytá a ohnivá polévka je v Jižní Koreji naprostou klasikou – jednoduchý, rychlý a přitom neskutečně chutný pokrm, který se často vaří, když není čas na složité recepty. Díky kombinaci křupavého kimchi, šťavnatého bůčku a jemného tofu dostane každá porce pořádný říz, který si zamilujete i vy. Podává se tradičně s miskou rýže, která krásně vyváží pálivost.

4 porce
45 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Jarní cibulku nakrájejte diagonálně a cibuli na půlměsíčky.

  2. V hrnci na oleji orestujte vepřový bůček nakrájený na kostičky.

  3. Jakmile maso zezlátně, přidejte kimchi, jarní cibulku, cibuli a nasekaný česnek.

  4. Ochuťte cukrem, chilli vločkami gochugaru, sójovou omáčkou a pár kapkami sezamového oleje.

  5. Zalijte vodou (můžete použít vodu z namáčení rýže), zakryjte hrnec poklicí a vařte na středně vysoké teplotě.

  6. Po 10 minutách vývar promíchejte a navrch položte plátky tofu.

  7. Zakryjte a vařte dalších 10–15 minut.

  8. Podávejte horké s miskou rýže.

PRIMA TIPY:

  • Pokud chcete polévku ještě výraznější, vyměňte část vody nebo rýžové vody za čistý rybí vývar – dodá jjigae plnější chuť.

  • Pro extra pikantní variantu přidejte do základu ještě lžíci korejské chilli pasty gochujang.

  • Vegetariánská verze? Nahraďte bůček houbami shiitake a přidejte více tofu.

Připravte kimchi podle návodného videoreceptu

Inspirujte se i dalšími recepty s korejským kimchi

Zdroj receptu

Víc než jen asijská kuchařka

Thuy Nguyen, Long Tran Víc než jen asijská kuchařka

Po úspěchu „Víc než jen vietnamské kuchařky“ je tu další díl plný receptů, které oživují příběhy gastronomie z různých koutů Asie. Vydejte se na cestu plnou barev, chutí a vůní a objevte kulinární poklady z Japonska, Koreje, Thajska, Tchaj-wanu, Malajsie a Vietnamu. Naučíte se pracovat s typickými surovinami těchto regionů a získáte cenné tipy, které vaření promění ve snadnou záležitost. Tato praktická kuchařka nabízí také jednoduché náhrady za méně dostupné ingredience, takže je ideální i pro začátečníky.

Vydalo nakladatelství CPress.


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů