Suroviny:
- červená řepa 2 ks
- bílé fazole (ve slaném nálevu) 280 g
- zelené fazolky 200 g
- cibule 1 ks
- rostlinný olej 2 lžíce
- hladká mouka 1 lžíce
- rajčatový protlak 1 lžíce
- zeleninový vývar 1200 ml
- bobkový list 1 ks
- nové koření 2 kuličky
- sůl
- pepř
- citronová šťáva 1 plod
- cukr (podle chuti)
- kopr 1/4 svazku
Postup přípravy:
Červenou řepu očistěte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Bílé fazole ve slaném nálevu slijte a nechte okapat. Zelené fazolky očistěte a překrájejte na třetiny.
Nasekanou cibuli nechte na troše oleje zesklovatět. Poté ji zaprašte moukou a za stálého míchání ji krátce orestujte a vmíchejte rajčatový protlak.
Minutu společně opékejte, pak zalijte vývarem a důkladně rozmíchejte. Přidejte nakrájenou řepu, bobkový list, nové koření a zvolna vařte doměkka.
Přidejte zelené fazolky a chvíli vařte. Nakonec přidejte okapané fazole, vařte 3 minuty a polévku dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou, cukrem a nasekaným koprem.
Chutná polévka, která vydá za hlavní chod? Pusťte si náš videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Frankfurtská polévka