Suroviny
- kuřecí vývar (s obraným masem) 1,5 l
- vejce 4 ks
- parmezán 40 g
- citrón (bio) 1 ks
- muškátový oříšek 1 špetka
- baby špenát 200 g
- petrželka (na ozdobu)
Postup přípravy:
- V kastrolu na středním plameni přiveďte k varu vývar. Vejce vyšlehejte a přimíchejte parmezán a muškátový oříšek.
- Do vroucího kuřecího vývaru vmíchejte nahrubo nakrájený špenát a chvilku povařte. Přisypte citrónovou kůru.
- Vaječnou směs pomalu nalijte do polévky. Jemně promíchejte a stáhněte z plamene. Polévku nalijte do misek a povrch posypte hoblinkami parmezánu a lístky petrželky.
Další tip na polévku s vejcem? Pusťte si tento videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Milionová polévka z kořenové zeleniny
Nebo mrkněte na další italské pokrmy: