Suroviny:
- kuřecí stehno (nebo prso; např. Dobré kuře z Klatov) 2 ks
- rýže (divoká, jasmínová nebo basmati) 150 g
- žampiony (nebo lesní houby) 200 g
- mrkev 1 ks
- petržel 1 ks
- brambory 2 ks
- cibule 1 ks
- máslo (nebo olej) 2 lžíce
- hladká mouka 1 lžíce
- kuřecí vývar 1,5 l
- sůl
- pepř
- majoránka
- petrželová nať
Postup přípravy:
Kuřecí stehna uvařte ve vývaru, maso potom oberte a natrhejte na jemné kousky. Ve stejném vývaru pak doděláte polévku, proto ho zatím jen odložte stranou.
Na másle zpěňte cibuli, přidejte houby, mrkev, petržel a restujte.
Zaprašte moukou, zalijte vývarem a přidejte brambory s rýží.
Polévku vařte, dokud zelenina i rýže nezměknou. Vraťte kuře a polévku dochuťte.
Přidejte čerstvé bylinky a pokud máte velký hlad, přidejte i křupavý chleba.
Další tip na podzimní polévku? Stačí si pustit náš videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Dýňová polévka