Suroviny
- olej
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- mleté hovězí maso 250 g
- rajčatová passata 500 g
- zeleninový vývar 750 ml
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- oregano (dle chuti)
- těstovinová rýže (orzo) 1 hrst
- parmezán (strouhaný) 200 g
- bazalka
Postup přípravy:
- V hrnci nahřejte olej a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidejte hovězí mleté maso a orestujte dozlatova.
- Následně přidejte passatu, vývar, dochuťte solí, pepřem, oreganem a společně vařte doměkka. Těstoviny orzo připravte podle návodu na obalu, slijte a uchovejte v teple.
- Parmezán nasypte na plech vyložený pečicím papírem v tenké vrstvě a dejte zapéct na 5 minut do trouby při 180 °C. Vychladlé parmezánové chipsy nalámejte na menší kousky. Polévku podávejte s orzem, ozdobte čerstvou bazalkou a sýrovým chipsem.
Další hřejivá polévka, která stojí za zkoušku? Pusťte si tento videorecept, určitě nám dáte za pravdu!
Kompletní recept najdete ZDE: Polévka z červené čočky s rajčaty
Nebo mrkněte na další recepty s orzo těstovinami: