Suroviny
Postup přípravy
V hrnci na másle zpěňte najemno nakrájenou cibuli s nasekanými ořechy, krátce orestujte a přidejte lístky tymiánu. Zalijte vývarem a 1 litrem vody, vařte doměkka.
Směs rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, osolte a opepřete.
V kastrolu přiveďte k varu 1 litr osolené vody, přidejte asi 80 ml octa. Do vroucí vody postupně rozklepněte studená (a co nejčerstvější) vejce, nechte je zatáhnout a vařte 3 minuty. Poté je přendejte do studené vodní lázně.
Plátky slaniny opečte na pánvi dokřupava.
Polévku nalijte do misek, doplňte pošírovaným vejcem, křupavou slaninou a ozdobte čerstvým tymiánem.
PRIMA TIP: Pro výraznější chuť zkuste část ořechů předem nasucho opražit na pánvi – polévka tak získá hlubší aroma.
Vyzkoušejte také delikátní krémovou polévku z květáku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Krémová květáková polévka
