Suroviny
- máslo 1 lžíce
- mrkev 1 ks
- uzený špek (např. pancetta) 50 g
- zeleninový vývar 1,5 litru
- libeček (nasekaný) 1 lžíce
- hladkolistá petržel 2 snítky
- kulatozrnná rýže 100 g
- hrášek (čerstvý, vyloupaný) cca 150 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)

Postup přípravy
- Rozpusťte máslo v hrnci a orestujte na něm na kostičky nakrájenou mrkev a nadrobno nasekaný špek dozlatova.
- Zalijte vše horkým vývarem, přidejte své oblíbené bylinky a vsypte rýži. Vařte na mírném plameni, dokud nebude rýže krásně měkká.
- Přidejte hrášek, krátce povařte, aby zůstal svěží a lehce křupavý.
- Osolte, opepřete podle chuti a ihned podávejte.
PRIMA TIP: Do polévky můžete při servírování přidat nastrouhaný parmazán.
Vyzkoušejte tradiční italské risotto Risi e Bisi podle návodného videoreceptu s Emanuelem Ridim