Suroviny:
- fusilli (např. Franz Josef Kaiser) 350 g
- olivový olej (např. Franz Josef Kaiser) 15 ml
- máslo 15 g
- slanina 150 g
- pórek 100 g
- červená paprika (nakrájená nadrobno) 150 g
- tymián 1 lžička
- nakládané houby (ve slaném nálevu; např. Franz Josef Kaiser) 280 g
- kuřecí vývar 150 ml
- mozzarella (strouhaná) 100 g
- sůl
- pepř
- hladkolistá petržel
Postup přípravy:
Fusilli uvařte dle návodu na obalu a sceďte.
V hrnci s olivovým olejem a máslem restujte slaninu, pórek, papriku a tymián asi 5 minut. Přidejte scezené houby, přilijte vývar, osolte a opepřete.
Hotové fusilli smíchejte s připravenou směsí a petrželkou. Posypte nastrouhanou mozzarellou, zelenou petrželkou a ihned podávejte.
Z těstovin si můžete připravit i chutný salát, máme pro vás snadný videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Těstovinový salát
Nebo mrkněte na další houbové recepty:
Houbová sezona na talíři
Když přijde ta chvíle, kdy příroda štědře rozdává své dary, český národ jako jeden muž vyrazí do lesa a popuzdí uzdu národní vášní – houbaření. Je to fenomén, který mimo střední a východní Evropu nemá ve světě obdobu. V zásobě máme nespočet skvělých houbových receptů, díky kterým úlovek z lesa umíme proměnit v báječné lahůdky. Inspirujte se některými z nich.
Jihočeská kulajda | Houbová smetanová omáčka | Nakládané houby | Houbové italské risotto | Houbový guláš | Smaženice s vejci | Smažené bedly | Houbové karbanátky | Gobova juha