redakce Prima FRESH
,
Franz Josef Kaiser

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Moje hodnocení
0x

Těstoviny a houby, to je kombinace, která nikdy nezklame. A když přidáte ještě kvalitní olivový olej a pár dalších jednoduchých ingrediencí, vznikne jídlo, které chutná jako z útulné restaurace uprostřed Toskánska. Ideální pro všední večeři i víkendové lenošení s talířem dobrého jídla.

4 porce
30 minut

Suroviny:

Postup přípravy:

  1. Fusilli uvařte dle návodu na obalu a sceďte.

  2. V hrnci s olivovým olejem a máslem restujte slaninu, pórek, papriku a tymián asi 5 minut. Přidejte scezené houby, přilijte vývar, osolte a opepřete.

  3. Hotové fusilli smíchejte s připravenou směsí a petrželkou. Posypte nastrouhanou mozzarellou, zelenou petrželkou a ihned podávejte.

Z těstovin si můžete připravit i chutný salát, máme pro vás snadný videorecept!

Kompletní recept najdete ZDE: Těstovinový salát

Nebo mrkněte na další houbové recepty:

Houbová sezona na talíři

Když přijde ta chvíle, kdy příroda štědře rozdává své dary, český národ jako jeden muž vyrazí do lesa a popuzdí uzdu národní vášní – houbaření. Je to fenomén, který mimo střední a východní Evropu nemá ve světě obdobu. V zásobě máme nespočet skvělých houbových receptů, díky kterým úlovek z lesa umíme proměnit v báječné lahůdky. Inspirujte se některými z nich.

Jihočeská kulajda | Houbová smetanová omáčka | Nakládané houby | Houbové italské risotto | Houbový guláš | Smaženice s vejci | Smažené bedly | Houbové karbanátky | Gobova juha

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH

Zdroj receptu

Franz Josef Kaiser


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů