Suroviny
- listový špenát 800 g
- červená rajčata (velká) 2 ks
- červená paprika 1 ks
- chilli paprička 1 ks
- cibule 1 ks
- rostlinný olej (na smažení)
- pečené maso (zbylé, jakékoliv) 300 g
- žampiony (nebo jiné houby) 300 g
- vývar (na podlití)
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- kajenský pepř

Postup přípravy
- Rajčata, papriku, papričku a polovinu cibule rozmixujte.
- V širším kastrolu rozehřejte olej a smažte na něm zbylou nakrájenou cibuli, asi 2 minuty. Přidejte rozmixovanou směs a smažte ještě asi 1 minutu.
- Podlijte trochou vývaru a uveďte do varu. Přidejte nakrájené nebo na vlákna rozdělené maso, nakrájené houby a špenát. Při střední teplotě promíchávejte a vařte asi 5 minut. Nakonec dochuťte. Podávejte s rýží, pečivem, chlebovými plackami.
PRIMA TIP: Pokrm zní a vypadá exoticky, ale v podstatě na něm nic exotického není – přitom je to skvělý způsob, jak rychle připravit něco zajímavého a hlavně, předvést špenát v hodně nečekané podobě. Pokud nemáte zrovna po ruce zbylé maso, jídlo si vystačí i bez něj nebo je výbornou přílohou třeba k masu pečenému nebo grilovanému.
Špenát se neztratí ani v české kuchyni! Připravte vepřové výpečky se špenátem a chlupatými knedlíky podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Vepřové výpečky se špenátem a chlupatými knedlíky – recept na českou klasiku, jak ji máme rádi