Bramboráky:
Náplň:
- olivový olej 2 lžíce
- červená cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- kuřecí prsa 500 g
- sůl (podle chuti)
- pepř (podle chuti)
- rajčatový protlak 1 lžíce
- kapusta (listy) 150 g
- červená paprika 1 ks
- lišky 100 g
- kečup 3 lžíce
- mletý kmín 1 lžička
- kukuřice (z konzervy) 150 g
Postup přípravy:
- Nastrouhané brambory smíchejte s prolisovaným česnekem. Přidejte vejce, majoránku, sůl a pepř. Poté postupně důkladně vmíchejte po částech mouku.
- Na rozehřátém oleji smažte jednotlivé bramboráky z každé strany asi 3 minuty. Hotové placky pak nechte okapat na papírovém ubrousku.
- Na olivovém oleji orestujte nakrájenou cibuli dosklovata, po chvíli přidejte nakrájený česnek a na malé kostičky nakrájené maso. Osolte a opepřete. Maso opékejte dozlatova asi 5 minut a poté přisypte lišky – vše společně restujte ještě asi 5 minut, ať houby změknou.
- Vmíchejte rajčatový protlak, nakrájené listy kapusty a papriku. Vařte dalších 10 minut. Na závěr přimíchejte kečup, kmín, kukuřici a vše prohřejte. Hotovou směs nandejte na bramboráky, přeložte a podávejte.
Chcete si uvařit bramboráky podle videoreceptu? Máme tu pro vás osvědčený postup!
Kompletní recept najdete ZDE: Křupavé bramboráky
Nebo si projděte další recepty na (nejen) kuřecí směsi: