Suroviny
- tahini pasta 2 lžíce
- tamarindová omáčka (veganská) 4 lžíce
- palmový cukr 2 lžíce
- koriandr 10 snítek
- česnek 3 stroužky
- zázvor 50 g
- mrkev 100 g
- mangold 150 g
- žampiony 100 g
- paprika 100 g
- nudle (pšeničné bezvaječné nebo veganské rýžové) 400 g
- tofu 60 g
- olivový olej 6 lžic
- sůl (podle chuti)
- čerstvě namletý pepř (podle chuti)
- sezamový olej 4 lžíce
- sezamová semínka 4 lžíce
- limetka 3 ks
Postup přípravy:
- Tahini pastu, tamarindovou omáčku a palmový cukr dejte do kastrolu, přidejte 3 lžíce vody, zahřejte a dejte stranou. Česnek se zázvorem nakrájejte nadrobno, mrkev na nudličky a mangold na kousky. Žampiony nakrájejte na plátky, papriku na kostičky.
- Nudle připravte podle návodu na obalu. Tofu pak nakrájejte na kostičky a 3 minuty restujte na olivovém oleji. Dejte stranou.
- Do pánve přidejte česnek a zázvor, krátce orestujte, přidejte mrkev, žampiony a papriku. Osolte, opepřete a za stálého míchání opékejte asi 5 minut.
- Nakonec přidejte mangold a uvařené nudle. Ochuťte omáčkou, sezamovým olejem a semínky. Přidejte koriandr a podávejte s limetkou.
Hledáte tip na další asijský pokrm? Pusťte si náš videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí kung-pao
Nebo mrkněte na další nudlové recepty: