Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty Zelenina
Zelenina
Cháluj nejlíp!
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Těhotnej kuchař: Nakládané houby ve sladkokyselém láku podle receptu paní Columbové

Těhotnej kuchař: Nakládané houby ve sladkokyselém láku

Těhotnej kuchař: Nakládané houby ve sladkokyselém láku Zdroj: Cháluj nejlíp!

  • Zavřít
Těhotnej kuchař: Nakládané houby ve sladkokyselém láku

Těhotnej kuchař: Nakládané houby ve sladkokyselém láku Zdroj: Cháluj nejlíp!

Moje hodnocení
1x

Každý pravověrný houbař vám řekne, že houby se v lese dají sbírat celý rok. Pro ty méně zdatné už ale startuje sezóna hřibovitých hub, můžete najít kováře, hřiby dubové a se štěstím i smrkové. Tak si pro ně s košíkem dojděte do lesa a potom je naložte podle osvědčeného receptu s Těhotným kuchařem.

2 porce
60 minut
Seznam.cz banner

Suroviny

  • čerstvé houby
  • voda 2,5 litru
  • ocet 500 ml
  • konzervační přípravek Deko 1 sáček
  • cukerinové tabletky (sacharin) 18 ks
  • cukr krupice 300 g
  • cibule (nakrájená na plátky)
  • celý pepř
  • nové koření
  • bobkový list

Připravte nakládané houby podle návodného videoreceptu s Těhotným kuchařem

Naložíme houby podle receptu, který se v rodině paní Columbový dědí z generace na generaci.

Postup přípravy

  1. Větší houby pokrájíš, menší necháš vcelku. Dej vařit vodu, lehce ji osol a přes brzdu tam pošli očištěný houby. Zatop trošku pod kotlem. Od chvíle, co se voda znovu začne vařit a vytvoří se pěna, to nech asi 3 minuty povařit.
  2. Převařený houby scedíš a odložíš stranou. Takhle povařený je můžeš mít i 2 dny v lednici. Paní Columbová měla nějakou svoji práci, takže jsem dostal na starost povařit houby a připravit lák podle psanýho receptu. Soupis všech ingrediencí najdeš v surovinách. Pak, když si ta malá nezbednice práci dodělala, mě přišla zkontrolovat. Takže to na chvilku zastavím a volně budu tlumočit: „Je toho nějak málo.“ „Ten hrnec má objem 7 litrů, toho nálevu jsou 3 litry, tak to asi nebude plný, né?” „Dals tam celý to deko?“ „Tak snad vidíš, ty vole, že tam to koření plave.“ „Ten cukerin tam je?“ „Jo, 18 tabletek, jak je napsáno v sešitu.“ „A cukr?“ „Tak snad nejsem debil, je tam všechno, co je tady napsaný. 2,5 litru vody, 0,5 litru octu, 18 cukerinů, 1 deko a 30 gramů cukru.“ No a pak to přišlo. „Cože? V tom sešitě je napsaný jasně 30 deka cukru. Víš, jaký je rozdíl mezi 30 gramů a 30 deka? To ti tam chlapečku 270 gramů chybí. To fakt musím všechno dělat já?“ Tak tady přidávám ještě těch 270. „30 deka, 300 gramů, 0,3 kg, ty vole!“ Budu si to pamatovat do smrti. Nech to přejít varem.
  3. Připrav si cibuli, celý pepř, nové koření, bobkový list a sterilovaný sklenice. Ptám se: „Kolik se tam toho dává do tý jedný sklenice?“ „Vod voka.“ „Já těm lidem ty vole nemůžu říct “vod voka“. Kolik tam toho dáváš?”
  4. Takže do každýho patra kus cibule, 2 nový koření, 4 kuličky celýho pepře a 1 bobkáč. No a takhle to prostě střídáš tři patra, čtyři patra. Podle toho, jak máš velký sklenice.
  5. Ten lák, ve kterým je 30 dekagramů cukru, ještě horký naliješ do sklenic na ty houby. Ten, co ti zbyde, si přelij do čistých sklenic, vydrží ti třeba měsíc.
  6. Zavíčkovaný houby dej do hrnce, zalij horkou vodou z konvice a nech zavařovat 15-20 minut podle velikosti sklenic a hub.
  7. Sklenice vyndej a dnem vzhůru nech vychladnout. Nejlepší nakládaný houby, co jsem kdy měl v hubě.

Těhotnej kuchař: Videorecepty, u kterých se pobavíte i skvěle uvaříte

Těhotnej kuchař: Videorecepty, u kterých se pobavíte i skvěle uvaříte

Vyzkoušejte také recept na jihočeskou kulajdu, do které se nakládané houby skvěle hodí

Kompletní recept najdete ZDE: Jihočeská kulajda podle rodinného receptu

Těhotnej kuchař učí lidi vařit jednoduše a chutně. Největší chybu podle něj dělají už při nákupu
Novinky

Těhotnej kuchař učí lidi vařit jednoduše a chutně. Největší chybu podle něj dělají už při nákupu

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Cháluj nejlíp!

Zdroj receptu

Cháluj nejlíp!

Těhotnej kuchař Cháluj nejlíp!

Cháluj nejlíp! je pokračování série "Cháluj...", která se s více než 40 tisíci prodanými díly stala dvojnásobným bestsellerem. A to je potřeba oslavit! Ve třetím dílu najdeš mnohem víc ilustrací a počet receptů narostl na 85 receptů - opět s nezaměnitelným komentářem Těhotnýho kuchaře v textové podobě i ve formě QR kódů odkazujících na videorecepty.

https://eshop.tehotnejkuchar.cz/kucharky/

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky koření houby cukr recept bobkový list zavařování sklenice ocet Těhotnej kuchař

Návrhy pro vás

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři Polévky

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři

Filipínské hovězí pares s česnekovou rýží – tradiční dušený pokrm podle receptu ze SenSa Bistro Maso

Filipínské hovězí pares s česnekovou rýží – tradiční dušený pokrm podle receptu ze SenSa Bistro

Čokoládový dort s krémem a malinami – hříšný dezert, který zmizí během chvilky Sladké

Čokoládový dort s krémem a malinami – hříšný dezert, který zmizí během chvilky

Těhotnej kuchař: Nakládané houby ve sladkokyselém láku podle receptu paní Columbové Zelenina

Těhotnej kuchař: Nakládané houby ve sladkokyselém láku podle receptu paní Columbové

Sezamový losos se soba nudlemi – rychlá a zdravá večeře s asijským šmrncem Recepty

Sezamový losos se soba nudlemi – rychlá a zdravá večeře s asijským šmrncem

Pomazánka z uzeného kuřete s pečenou paprikou a domácí bylinkové grissini Předkrmy a chuťovky

Pomazánka z uzeného kuřete s pečenou paprikou a domácí bylinkové grissini

Sušenky s bílou čokoládou a rebarborou – sladkokyselá dobrota ke kávě i čaji Sladké

Sušenky s bílou čokoládou a rebarborou – sladkokyselá dobrota ke kávě i čaji

Letní závin s tvarohem, malinami a rebarborou – osvědčené spojení sezónních chutí Sladké

Letní závin s tvarohem, malinami a rebarborou – osvědčené spojení sezónních chutí


Přečtěte si také

Polévky
Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři

Soutěžící
Nikola Steppanová nesnáší, když ji chce u stolu někdo umlčet

Nikola Steppanová nesnáší, když ji chce u stolu někdo umlčet

Novinky
Tipy na dárky ke Dni otců – potěšte tatínka originálním překvapením

Tipy na dárky ke Dni otců – potěšte tatínka originálním překvapením

Maso
Filipínské hovězí pares s česnekovou rýží – tradiční dušený pokrm podle receptu ze SenSa Bistro

Filipínské hovězí pares s česnekovou rýží – tradiční dušený pokrm podle receptu ze SenSa Bistro

Prostřeno!
Prostřeno: Kulaté kynuté koláčky s domácími jablečnými povidly

Prostřeno: Kulaté kynuté koláčky s domácími jablečnými povidly

Prostřeno!
Prostřeno: Šalamounova pánev

Prostřeno: Šalamounova pánev

Prostřeno!
Prostřeno: Babiččina klasika - hovězí polévka s masem a nudlemi

Prostřeno: Babiččina klasika - hovězí polévka s masem a nudlemi

Prostřeno!
Prostřeno: Křupavé salátové lodičky

Prostřeno: Křupavé salátové lodičky

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty
Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem – snadný oběd do 20 minut

Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem – snadný oběd do 20 minut

Zapečené penne s kuřecím masem a hráškem s omáčkou ze zakysané smetany – dokonalá rodinná večeře Těstoviny

Zapečené penne s kuřecím masem a hráškem s omáčkou ze zakysané smetany – dokonalá rodinná večeře

Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny Recepty

Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny

Sladké
Čokoládový dort s krémem a malinami – hříšný dezert, který zmizí během chvilky

Čokoládový dort s krémem a malinami – hříšný dezert, který zmizí během chvilky

Sušenky s bílou čokoládou a rebarborou – sladkokyselá dobrota ke kávě i čaji Sladké

Sušenky s bílou čokoládou a rebarborou – sladkokyselá dobrota ke kávě i čaji

Letní závin s tvarohem, malinami a rebarborou – osvědčené spojení sezónních chutí Sladké

Letní závin s tvarohem, malinami a rebarborou – osvědčené spojení sezónních chutí

Maso
Filipínské hovězí pares s česnekovou rýží – tradiční dušený pokrm podle receptu ze SenSa Bistro

Filipínské hovězí pares s česnekovou rýží – tradiční dušený pokrm podle receptu ze SenSa Bistro

Pomazánka z uzeného kuřete s pečenou paprikou a domácí bylinkové grissini Předkrmy a chuťovky

Pomazánka z uzeného kuřete s pečenou paprikou a domácí bylinkové grissini

Pikantní bramborové placičky s mletým masem a koriandrem – netradiční karbanátky v mexickém stylu Maso

Pikantní bramborové placičky s mletým masem a koriandrem – netradiční karbanátky v mexickém stylu

Polévky
Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři

Těhotnej kuchař: Nakládané houby ve sladkokyselém láku podle receptu paní Columbové Zelenina

Těhotnej kuchař: Nakládané houby ve sladkokyselém láku podle receptu paní Columbové

Květáková tempura – smažený květák v japonském těstíčku, které krásně křupe Recepty

Květáková tempura – smažený květák v japonském těstíčku, které krásně křupe

Nápoje
Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách

Melounovo-jogurtový shake s jahodami – rychlé osvěžení ve sklenici Nápoje

Melounovo-jogurtový shake s jahodami – rychlé osvěžení ve sklenici

Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer Nápoje
9

Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer

Recepty
Sezamový losos se soba nudlemi – rychlá a zdravá večeře s asijským šmrncem

Sezamový losos se soba nudlemi – rychlá a zdravá večeře s asijským šmrncem

Krevety s česnekovo-bylinkovou máslovou omáčkou – rychlé a chutné jídlo, které se hodí jako luxusní předkrm nebo romantická večeře Ryby a mořské plody

Krevety s česnekovo-bylinkovou máslovou omáčkou – rychlé a chutné jídlo, které se hodí jako luxusní předkrm nebo romantická večeře

Kapří hamburger – česká rybí specialita v moderním kabátku Recepty

Kapří hamburger – česká rybí specialita v moderním kabátku

Polévky
Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři

Slovenská krémová polévka z brambor s ovčí brynzou – sytý a voňavý demikát Polévky

Slovenská krémová polévka z brambor s ovčí brynzou – sytý a voňavý demikát

Rychlá polévka s bramborovými nočky – hřejivá miska vývaru, která potěší každý den Polévky

Rychlá polévka s bramborovými nočky – hřejivá miska vývaru, která potěší každý den

Zelenina
Těhotnej kuchař: Nakládané houby ve sladkokyselém láku podle receptu paní Columbové

Těhotnej kuchař: Nakládané houby ve sladkokyselém láku podle receptu paní Columbové

Pomazánka z uzeného kuřete s pečenou paprikou a domácí bylinkové grissini Předkrmy a chuťovky

Pomazánka z uzeného kuřete s pečenou paprikou a domácí bylinkové grissini

Zelné placky podle Mirky van Gils Slavíkové – křupavá chuťovka z kysaného zelí Předkrmy a chuťovky

Zelné placky podle Mirky van Gils Slavíkové – křupavá chuťovka z kysaného zelí

Polévky
Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři

Květáková tempura – smažený květák v japonském těstíčku, které krásně křupe Recepty

Květáková tempura – smažený květák v japonském těstíčku, které krásně křupe

Vegetariánský burger bowl – miska plná osmažené cizrny, zeleniny a domácí omáčky Vegetariánské

Vegetariánský burger bowl – miska plná osmažené cizrny, zeleniny a domácí omáčky

Sladké
Sušenky s bílou čokoládou a rebarborou – sladkokyselá dobrota ke kávě i čaji

Sušenky s bílou čokoládou a rebarborou – sladkokyselá dobrota ke kávě i čaji

Jahodový dort s tvarohem a šlehačkou – letní moučník na plech, který zvládne každý Sladké

Jahodový dort s tvarohem a šlehačkou – letní moučník na plech, který zvládne každý

Asijský mangový salát podle Šona – pro přípravu se používá nakyslé nezralé ovoce Saláty

Asijský mangový salát podle Šona – pro přípravu se používá nakyslé nezralé ovoce

Saláty
Asijský mangový salát podle Šona – pro přípravu se používá nakyslé nezralé ovoce

Asijský mangový salát podle Šona – pro přípravu se používá nakyslé nezralé ovoce

Kuskusový salát s opečeným marinovaným tofu – rychlý oběd po asijsku plný bílkovin Saláty

Kuskusový salát s opečeným marinovaným tofu – rychlý oběd po asijsku plný bílkovin

Lehký bramborový salát s ředkvičkami – svěží jarní příloha i hlavní chod nejen pro vegetariány Saláty

Lehký bramborový salát s ředkvičkami – svěží jarní příloha i hlavní chod nejen pro vegetariány

Maso
Bún bò Nam Bô podle Šona – vietnamské hovězí s rýžovými nudlemi s tajným trikem na křehké masíčko

Bún bò Nam Bô podle Šona – vietnamské hovězí s rýžovými nudlemi s tajným trikem na křehké masíčko

Miso granola z pánve – sladkoslaná křupavá chuťovka podle Buchty v troubě Přílohy

Miso granola z pánve – sladkoslaná křupavá chuťovka podle Buchty v troubě

Bramborové halušky se slaninou, křupavou cibulkou a olomouckými tvarůžky Přílohy

Bramborové halušky se slaninou, křupavou cibulkou a olomouckými tvarůžky

prima-cnn-news

Místopředseda TOP 09 Kučera: Jsme na Blažka naštvaní. Přeběhlíci ze Spolu ale nebudou ON-LINE: Jde o vyhlášení války, hřímají Íránci. Trump na ně tlačí s jadernou dohodou Hádka o peníze skončila nožem v hrudi. Senior z Chomutovska měl pobodat nevlastního syna

prima-zeny

Lela Vémola o Arnieho diagnóze: Za dušení může spánková apnoe. Dělat se s tím nic nedá Patricie Solaříková už pozoruje na dceři umělecké sklony. Je to komediantka, směje se Svou formu můžete podpořit i v létě. Bezoperační metody fungují, říká Petra Řehořková

prima-zoom

Nejstarší kočka na světě se dožila 38 let Přijdeme o bránu do pekla? Následek sovětského přešlapu se viditelně změnil Okamžitě si dejte kufry do vany. Radu na bezpečnou dovolenou byste neměli ignorovat

prima-fresh

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři Tipy na dárky ke Dni otců – potěšte tatínka originálním překvapením Filipínské hovězí pares s česnekovou rýží – tradiční dušený pokrm podle receptu ze SenSa Bistro

prima-cool

Vémola vs. Végh: Staredown při vážení Takhle měl vypadat nářezový konec Star Wars. Podívejte se, o co jsme bohužel přišli Kolik si vydělají čeští influenceři? Statisíce i milion pro Stejka a Sharlotu

playboy

Co vás čeká v červnovém vydání magazínu Playboy? Sexy jak se patří: Souboj extrémních dekoltů na Playboy párty! Rozparky nezaostávaly Ráno, po práci nebo před večeří? Sexuální budík zvoní jinak ve dvaceti a jinak po padesátce

lajk

Rychlé a efektivní, peníze vydělaný, komentoval prohru Kuběnka. Koho vyzval do dalšího zápasu? Andrea Verešová vytasila ženské zbraně: Diváci nevěděli, kam s očima Charlotte Štiková se provokace nebojí. Na sociálních sítích dala na odiv své vnady

prima-living

Hortenzie, máta či jasmínovník jsou ideální pro pěstování v nádobách Sušení na šňůře prodlužuje životnost prádla, navíc se na ní nesrazí Chris Evans prodává své luxusní sídlo za 7 milionů dolarů. Nechybí tělocvična ani bazén

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.