Suroviny
- vepřová plec (nebo krkovice) 800 g
- zelená paprika 1/2 ks
- červená paprika 1/2 ks
- cibule 1 ks
- vejce 1 ks
- česnek 4 stroužky
- sušené houby 1 hrst
- solamyl 1 lžíce
- rajčatový protlak 4 lžíce
- sójová omáčka 3 lžíce
- mletá sladká paprika 1 lžička
- chilli koření 1 špetka
- sádlo 1 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)

Postup přípravy
- Nakrájejte vepřové maso na tenké nudličky a dejte je do misky.
- Přidejte vejce, solamyl, sójovou omáčku, mletou papriku, chilli, osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Nechte směs alespoň 2 hodiny odležet v lednici.
- Mezitím namočte sušené houby do studené vody.
- Na pánvi rozpalte sádlo a zprudka orestujte naložené maso. Přidejte rajčatový protlak a krátce zarestujte.
- Vmíchejte cibuli nakrájenou na měsíčky, papriky na nudličky, nadrcený česnek a pokrájené houby. Zarestujte a poté podlijte 200 ml vody z hub a duste, dokud maso nezměkne.
K flamendru připravte křupavé bramboráky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Nejlepší recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka
