Filo taštičky plněné tuňákovou směsí s olivami a gorgonzolou – chuťovka ke sklence vína

Moje hodnocení
0x

Filo taštičky plněné tuňákovou směsí s křupavým šmrncem a výraznější chutí jistě zastanou svou roli na vánoční tabuli i během silvestrovského večera. Jsou rychlé, snadné a zvládnete je připravit i v den, kdy máte na stole řadu jiných povinností. Výsledek rozhodně stojí za to!

14 porcí
45 minut
středomořská

Taštičky:

Máslová omáčka s koprem:

Postup přípravy:

  1. Scezeného tuňáka smíchejte s plátky vypeckovaných oliv, nasekaným koprem, citronovou šťávou a nadrobenou gorgonzolou. Dochuťte solí a pepřem.

  2. Z těsta vykrojte čtverce o velikosti asi 15 × 15 cm, na jednu porci použijte tři plátky. Jednotlivé lístky těsta potřete olivovým olejem nebo rozpuštěným máslem a vrstvěte vždy tři na sebe, aby těsto lístkovalo a bylo křupavé.

  3. Směs tuňáka naneste lžící na připravené těsto, zabalte do tvaru měšce a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C asi na 10 minut nebo dozlatova.

  4. Bílé víno, ocet, najemno nakrájenou šalotku, lístky tymiánu a špetku soli vařte, dokud se směs nezredukuje na polovinu. Do zredukovaného základu vmíchejte postupně kostičky másla.

  5. Omáčku přeceďte, ochuťte kajenským pepřem a koprem. Hotové taštičky podávejte s máslovou omáčkou ochucenou čerstvým koprem.

Pokud nechcete použít ochuceného tuňáka, klidně sáhněte po variantě ve vlastní šťávě nebo v oleji.

Konzervu tuňáka můžete samozřejmě využít i na pomazánku. A my máme videorecept!

Kompletní recept najdete ZDE: Tuňáková pomazánka s vejci

Nebo mrkněte na další chuťovky:

Zdroj receptu

Franz Josef Kaiser


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů