Smooth & cooking

Nejlepší tuňáková pomazánka s vejci

Moje hodnocení
97x

Receptů na dobré pomazánky není nikdy dost, zvlášť těch rybičkových. Hledáte jeden osvědčený na oblíbenou tuňákovou? Mrkněte na tento. ;)

1 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Dejte vařit dvě vejce. Vložte je do studené vody, osolte a od bodu varu vařte 10 minut.
  2. Pokrájejte cibulku opravdu najemno a připravte si domácí majonézu.
  3. Vylijte olej z tuňáka, ale kapičku pro chuť tam můžete nechat.
  4. Do misky s majonézou přidejte tuňáka, sůl, pepř a přidejte pokrájenou cibulku.
  5. Po uvaření vajíček je vychlaďte, oloupejte, nastrouhejte na struhadle najemno a vložte také do misky se surovinami.
  6. Pro odlehčení pomazánky dejte 100 g majonézy + 1 malý kelímek bílého jogurtu. Kdo si na odlehčení nehraje, ať přidá 150 až 200 g majonézy. Dle hustoty.
  7. Vše promíchejte, dochuťte solí, pepřem a zakápněte dle chuti citronem.
  8. A můžete podávat. Jako ozdobu můžete posypat pokrájenou pažitkou.

Vyzkoušejte také recept na výtečnou česnekovou pomazánku se sýrem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Smooth & cooking

Smooth & cooking

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce.


Přečtěte si také

Recepty