Suroviny
- tuňák ve vlastní šťávě 2 menší plechovky
- červená cibule (malá ) 1 ks
- vejce natvrdo 2–3 ks
- bílý jogurt (smetanový) 2 malé kelímky
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- majonéza (nemusí být) 2 lžičky
- čerstvě namletý pepř
- sůl
Postup přípravy
- Dejte vařit dvě vejce. Vložte je do studené vody, osolte a od bodu varu vařte 10 minut.
- Pokrájejte cibulku opravdu najemno a připravte si domácí majonézu.
- Vylijte olej z tuňáka, ale kapičku pro chuť tam můžete nechat.
- Do misky s majonézou přidejte tuňáka, sůl, pepř a přidejte pokrájenou cibulku.
- Po uvaření vajíček je vychlaďte, oloupejte, nastrouhejte na struhadle najemno a vložte také do misky se surovinami.
- Pro odlehčení pomazánky dejte 100 g majonézy + 1 malý kelímek bílého jogurtu. Kdo si na odlehčení nehraje, ať přidá 150 až 200 g majonézy. Dle hustoty.
- Vše promíchejte, dochuťte solí, pepřem a zakápněte dle chuti citronem.
- A můžete podávat. Jako ozdobu můžete posypat pokrájenou pažitkou.
Vyzkoušejte také recept na výtečnou česnekovou pomazánku se sýrem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE