Suroviny
- hladká mouka 1/2 hrnku
- vejce 2 ks
- panko strouhanka 2 hrnky
- krabí tyčinky 16 ks
- řepkový olej (na smažení)
Postup přípravy
- Rozehřejte vyšší vrstvu oleje ve středním hrnci na 180 °C.
- Do mělké mísy dejte mouku. V druhé misce rozšlehejte vejce a do třetí misky vsypte panko strouhanku.
- Krabí tyčinky obalte v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance a položte je na talíř.
- Obalené tyčinky smažte po malých dávkách, dokud nejsou křupavé, trvá to asi 1 minutu z každé strany. Vyjměte je kleštěmi nebo děrovanou lžící a nechte okapat na papírových utěrkách.
PRIMA TIP: Maso krabích tyčinek je lehce nasládlé, proto je podávejte se skrojkem citronu nebo limetkovou majonézou. Ale pokud máte sladkou chuť rádi, klidně je namáčejte do kečupu nebo sweet chilli omáčky.
Připravte domácí majonézu podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Domácí majonéza: základní recept krok za krokem + 4 ochucené varianty