Náplň:
- gouda 100 g
- šunka 100 g
- žampiony 100 g
- černé olivy 100 g
- cherry rajčata 200 g
- kečup (hustý; ne protlak) 100–150 g
- petrželka (čerstvá) 1 lžíce
- sušená cibule 3 lžíce
Těsto:
- kvásek (slánek)
- rostlinný olej 4 lžíce + na potření
- cukr 20 g
- tymián 1/4 lžičky
- hladká mouka 500 g
- sušená cibule 3 lžíce
Posyp:
- sýr strouhaný 80 g
- petrželka 1–2 lžíce

Postup přípravy
- Do uzavíratelné sklenice nalijte 80 ml vody a rozmíchejte v ní sůl. Poté přidejte droždí a znovu důkladně rozmíchejte.
- Směs uzavřete víčkem a uložte do lednice na minimálně 6 hodin nebo ideálně přes noc odležet.
- Sýr, šunku, žampiony, olivy a rajčata nakrájejte na malé kousky, poté vše promíchejte s kečupem, petrželkou a sušenou cibulí.
- Do mísy od robota nalijte kvásek a olej, přidejte cukr, tymián a asi 200 ml vody. Poté přisypte prosátou mouku a těsto hněťte cca 20 minut.
- Dle potřeby přidejte dalších asi 40 ml vody a nakonec přisypte cibuli. Hotové těsto nechte v teple kynout do dvojnásobného objemu, poté ho vyklopte na pomoučenou pracovní plochu a rozdělte na dvanáct kousků.
- Každý zvlášť rozválejte válečkem, přidejte lžičku náplně a zabalte. Jednotlivé buchty skládejte do vymazaného pekáčku (36×20 cm) a každou potřete na povrchu i z boků olejem.
- Naplněnou formu zakryjte a nechte asi 30–50 minut znovu kynout.
- Před vložením do trouby buchty posypte sýrem smíchaným s petrželkou. Pečte při 180 °C asi 30 minut dozlatova.
Máte rádi slané chuťovky? Pusťte si tento videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Pizza šneci z listového těsta
Nebo vyzkoušejte další varianty pizza dobrot