Taštičky
- uzené tofu 80 g
- mrkev 1 ks
- pak choi 1 ks
- jarní cibulka 1 ks
- česnek 1 stroužek
- zázvor 2cm kousek
- sezamový olej 1 lžička
- sójová omáčka 1 lžička
- rýžový papír 12 ks
- arašídový olej (nebo rostlinný) 1–2 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Dip
- sójová omáčka 20 ml
- rýžový ocet 20 ml
- červená chilli paprička (malá) 1/2 ks
Postup přípravy
- Tofu, očištěnou mrkev a pak choi salát nastrouhejte. Jarní cibulku nakrájejte nadrobno. Oloupaný česnek a zázvor jemně nastrouhejte.
- Zeleninu vložte do mísy, přidejte sezamový olej, sójovou omáčku, špetku soli a pepře a vše důkladně promíchejte.
- Rýžový papír navlhčete tak, že jej asi na 5 vteřin ponoříte do vody, nebo ho vložte mezi dva mokré ručníky. Na papír dejte 1 lžíci náplně a zabalte ho do čtvercového balíčku. Taštičku zabalte ještě do jednoho navlhčeného rýžového papíru. Je důležité vždy navlhčit pouze ten papír, do kterého budete zrovna balit. Papíry navlhčené dopředu by moc změkly a nedalo by se s nimi pracovat.
- V pánvi rozehřejte arašídový nebo jiný rostlinný olej. Taštičky opékejte z obou stran dozlatova, zpravidla stačí 2 až 3 minuty z každé strany na středním stupni.
- Na dip smíchejte sójovou omáčku s rýžovým octem a drobně nakrájenou chilli papričkou.
Vyzkoušejte také smažené jarní závitky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Smažené jarní závitky s chilli omáčkou podle Zdeňka Pohlreicha