Suroviny
- vejce natvrdo 6 ks
- tuňák ve vlastní šťávě (např. Franz Josef Kaiser) 1 balení
- smetanový sýr (čerstvý) 80 g
- dijonská hořčice 1 lžíce
- citronová šťáva 1/2 lžíce
- černé olivy (bez pecky; např. Franz Josef Kaiser) 1 hrst
- řeřicha (nebo jiná oblíbená bylinka)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy:
- Vejce rozřízněte napůl. Žloutky vyjměte a vložte do misky.
- Přidejte slitého tuňáka, čerstvý sýr, hořčici, citronovou šťávu, špetku soli a pepře a vidličkou rozmíchejte do konzistence krému.
- Krémem naplňte zdobicí sáček a do každého důlku v uvařeném bílku nastříkejte trochu krému. Ozdobte černými olivami nakrájenými na plátky a čerstvými bylinkami.
Chcete vyzkoušet další chuťovku s tuňákem? Pusťte si tento videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Tuňáková pomazánka s vejci
Nebo mrkněte na další recepty na plněná vejce: