Suroviny
- bageta (velká) 1 ks
- olivový olej 8 lžic
- rozmarýn 1 snítka
- česnek 2 stroužky
- bazalka (čerstvá) 1 hrst
- parmezán (nastrouhaný) 1 lžíce
Na salsu:
- cherry rajčata 150 g
- koriandr 4 snítky
- červená cibule 1/2 ks
- bílý vinný ocet 1 lžíce
- třtinový cukr 1 lžíce
- čerstvě mletý pepř (podle chuti)
- sůl (podle chuti)
Postup přípravy:
- Bagetu nakrájejte ostrým nožem na tenká kolečka. V jedné misce smíchejte 4 lžíce olivového oleje s rozmarýnem nasekaným najemno a prolisovanými stroužky česneku.
- Ve druhé misce smíchejte zbylé 4 lžíce oleje, 1 lžíci nasekané bazalky a parmezán nastrouhaného najemno.
- Kolečka rozdělte na dvě hromádky a natřete je z obou stran jednou nebo druhou směsí. Poté je sušte ve vyhřáté troubě při 100 °C asi 15 minut.
- Na salsu nakrájejte rajčátka na kousky a smíchejte je s nasekaným koriandrem, kousky červené cibule a dochuťte octem, cukrem, pepřem a solí.
Hledáte další chuťovku k odpolednímu relaxu? Zkuste šneky podle tohoto videoreceptu!
Kompletní recept najdete ZDE: Pizza šneci z listového těsta
Nebo se podívejte na další křupavé chuťovky: