Suroviny
Postup přípravy
- Cibuli oloupejte, rozpulte podélně a nakrájejte na proužky.
- Smíchejte v míse suroviny na těstíčko: hrašku, kypřicí prášek do pečiva, garam masalu, chilli, sůl a vodu podle potřeby. Cibuli přimíchejte do směsi.
- Rozpalte v pánvi dostatečné množství oleje a vkládejte do něj lžící hromádky cibulové směsi. Smaženky fritujte dozlatova z obou stran.
- Na papírové utěrce odsajte přebytečný tuk.
PRIMA TIP: Cibulové smaženky podávejte třeba s raitou. Svěží dip z bílého jogurtu, salátové okurky dochuťte nasekanou mátou, drceným česnekem, citronovou šťávou, solí a špetkou římského kmínu.
Vyzkoušejte cibulové smaženky podle návodného videoreceptu se Zdeňkem Pohlreichem
Kompletní recept najdete ZDE: Cibulová bhajia