Pomazánka z uzeného kuřete s pečenou paprikou a domácí bylinkové grissini

Moje hodnocení
1x

Masová pomazánka z uzených kuřecích stehen s pečenou červenou paprikou může klidně posloužit i jako parádní studená večeře, ale s domácími tyčinkami grissini se stejně dobře hodí i jako stylové pohoštění na večírek nebo garden party.

4 porce
150 minut

Pomazánka

Grissini

Postup přípravy

  1. Papriky vložte do pekáčku, zakapejte olejem, osolte, opepřete a pečte při 200 °C asi 15 minut. Přesuňte je do misky, poté je zakryjte, nechte zapařit, oloupejte, vyjměte semeníky a nadrobno nakrájejte.
  2. Maso oberte od kostí a pomocí dvou vidliček natrhejte na vlákna, která smíchejte s prolisovaným česnekem, uzenou paprikou, chilli omáčkou dle chuti, worcesterem, žervé, majonézou, pečenou paprikou, šťávou z paprik a nadrobno nasekanou jarní cibulkou. Dle potřeby dochuťte solí, pepřem a chilli omáčkou. Pomazánku nechte odležet v chladničce.
  3. Mouku prosejte do mísy a přidejte sůl. Do hrnku nalijte 150 ml vlažné vody, rozdrobte do ní droždí a přidejte cukr. Nechte v teple vzejít kvásek, který poté přimíchejte k mouce, přidejte bylinky, česnek a parmazán. Vypracujte na hladké těsto, které nechte v teple kynout minimálně 60 minut.
  4. Těsto vyválejte na plát silný asi 1 cm a krájejte na 1 cm široké proužky, které klaďte na plechy vyložené pečicím papírem, nechte ještě lehce nakynout. Povrch tyčinek potřete olivovým olejem smíchaným s vodou a solí. Pečte při 160 °C asi 30 minut dozlatova. Pomazánku ozdobte nasucho pečenou slaninou a podávejte s čerstvě pečenými grissini.

Vyzkoušejte také grissini s dipem ze sušených rajčat podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Italské tyčinky grissini s olivami a rozmarýnem a dipem ze sušených rajčat

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty