Suroviny
- bramborová kaše (zbylá) 500 g
- parmezán (nebo čedar; nastrouhaný) 100 g
- vejce (lehce rozšlehané) 1 ks
- bylinky (čerstvé) 2 lžíce
- mouka 60 g
- rostlinný olej
- sůl
- pepř
- zakysaná smetana (na ozdobu)
- zelenina (na ozdobu)
- pažitka (na ozdobu)
Postup přípravy:
- Ve velké míse smíchejte studenou bramborovou kaši, nastrouhaný sýr, vejce, bylinky, 30 g mouky, sůl a pepř.
- Z bramborové směsi vytvarujte placičky velikosti dlaně. Zbylou mouku dejte do mělké misky a bramborové placky v ní z obou stran lehce obalte.
- Do pánve nebo litinové pánve na středním ohni nalijte olej tak, aby pokryl povrch.
- Bramborové placky smažte do křupava (asi 3 minuty z každé strany) a podle potřeby přidávejte další olej. Podávejte s libovolnou ozdobou.
Další skvělý tip na chuťovku z brambor? Přece bramborové placky podle našeho videoreceptu!
Kompletní recept najdete ZDE: Bramborové placky
Nebo mrkněte na další recepty připravené beze zbytku: