Suroviny:
- červená řepa 2 středně velké ks
- sůl
- sýr s modrou plísní 100 g
- sušené datle (bez pecky) 4 ks
- zakysaná smetana (15%) 30 g
- citronová šťáva (dle chuti)
- hladkolistá petržel (najemno nasekaná na posypání)
Postup přípravy:
Řepu důkladně omyjte a uvařte v mírně osolené vodě doměkka. Poté ji sceďte, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na velmi tenká kolečka. Rozložte je na papírové utěrky a nechte odsát přebytečnou vlhkost.
Sýr s modrou plísní rozdrobte nebo nastrouhejte najemno a datle nakrájejte na drobné kousky. V misce promíchejte sýr se zakysanou smetanou a datlemi. Dochuťte citronovou šťávou podle chuti.
Na každý plátek řepy dejte malou lžičku sýrové směsi a přehněte ho pak na polovinu. Připravené ravioly opatrně přendejte na talíř.
Před podáváním posypte ravioly najemno nasekanou petrželkou a podávejte.
Vyzkoušejte výborný boršč podle návodného videoreceptu Karolíny Kamberské!
Kompletní recept najdete ZDE: Boršč