Suroviny:
- bílá cibule 1–2 ks
- parmezán (nastrouhaný; ideálně čerstvě) 80 g
- olivový olej
- koření (podle chuti; např. uzená paprika, sušený česnek, italské bylinky nebo chilli)
Postup přípravy:
Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky (nejlépe na mandolíně, cca 3–4 mm). Oddělte jednotlivé kroužky.
Na plech s pečicím papírem vytvořte z parmezánu malé hromádky (mírně je rozprostřete – cca 1 lžíce na jednu porci).
Na každou hromádku položte jeden kroužek cibule a lehce ho zatlačte do sýra.
Kroužky pomažte pomocí mašlovačky olivovým olejem (nebo můžete použít olej ve spreji) a posypte vybraným kořením.
Pečte v předehřáté troubě na 200 °C (horkovzduch) cca 12–15 minut, dokud okraje nezezlátnou a parmezán není křupavý.
Nechte chvíli vychladnout – díky tomu budou kroužky ještě křupavější.
TIP: K podávání je skvělý bylinkový dip – stačí smíchat zakysanou smetanu, 1 lžičku citronové šťávy, sůl, pepř a čerstvé nebo sušené bylinky.
Milovníci cibule, zpozorněte! Máme pro vás videorecept na nakládanou červenou cibuli
Kompletní recept najdete ZDE: Nakládaná červená cibule