Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Treska na cherry rajčatech

do 1 hodiny
Treska na cherry rajčatech
Treska na cherry rajčatech Autor: Cat & Cook
Čerstvá ryba a omáčka plná chuti? Ideální jídlo pro blížící se teplé dny – zvlášť pokud se při přípravě použijí šťavnatá cherry rajčata. Na jejich výběru si dejte záležet, ať má omáčka ten správný říz.
Reklama

Článek

Špagety s rajčatovou omáčkou Foto:

18 neodolatelných receptů na těstoviny s rajčaty

Tahle láska začíná obvykle už v dětství a trvá celý život! Těstoviny s "červenou omáčkou" jsou zkrátka hříšně dobré.
Reklama

Postup

  1. Rybu si vyndejte na linku minimálně 45 minut předtím, než ji budete připravovat. Nepřilnavou pánev rozehřejte.
  2. Tresku pokapejte olejem a rovnoměrně ho po ní rozmažte (já to dělám rukama). Rybu opatrně položte na pánev a restujte asi 4–5 minut (podle výšky filetu). Dejte si pozor, ať ji nevysušíte, ryby si totiž poměrně dlouho drží zbytkové teplo. Pokud máte hodně ploché filety, postačí jen 3 minutky. Poté filety obraťte a restujte ještě asi 3–4 minuty. Sundejte je z pánve na talíř a nechte chvíli odpočinout.
  3. V pánvi si rozehřejte olej a přidejte na poloviny nakrájená cherry rajčátka. Plamen mějte něco málo přes půlku, rajčátka hodně prskají. Restujte asi 3 minutky, poté přidejte na jemné plátky nakrájený česnek a citronovou šťávu.
  4. Smažte ještě minutku a poté podlijte bílým vínem. Počkejte, až se vypaří alkohol. Mezitím nasekejte bazalku nahrubo a připravte si vychlazené máslo.
  5. Až z omáčky nebude cítit alkohol, sundejte pánev z plotny, přidejte bazalku, máslo, sůl a pepř a opatrně vymíchejte sametovou omáčku tak, aby rajčátka stále zůstala celá. Rybu vložte do pánve s omáčkou a podávejte s bagetkou
Reklama

Treska na cherry rajčatech 2 Foto: Treska na cherry rajčatech; foto: Cat & Cook

Cat & Cook Foto:

Cat & Cook

Na blogování nejvíce miluji čas strávený v kuchyni, jsem kuchařka a cukrářka každým coulem!

Můj blog klade velký důraz na kvalitu, ráda ve svých receptech popisuji původ tradičních jídel, kuchařských postupů a surovin. Naleznete zde tipy na dobré restaurace, potraviny i kuchyňské náčiní.

V blogování mi pomáhá moje chlupatá Minda – nelekejte se – jedná se o moji perskou kočku, proto název Cat & Cook  :-)

catandcook.cz alias Ivana Jindřichová

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama