Omáčka
- extra virgin olivový olej 3 lžíce
- česnek 2 stroužky
- cherry rajčata 300 g
- bílé víno (suché ) 60 ml
- bazalka (čerstvá ) 2 hrsti
- citronová šťáva 2 lžíce
- máslo 30 g
- sůl
- pepř
Treska
- extra virgin olivový olej 4 lžíce
- treska (vyšší filet) 4 x 200 g
- sůl
- pepř
Článek
18 neodolatelných receptů na těstoviny s rajčaty
Tahle láska začíná obvykle už v dětství a trvá celý život! Těstoviny s "červenou omáčkou" jsou zkrátka hříšně dobré.
Postup přípravy
- Rybu si vyndejte na linku minimálně 45 minut předtím, než ji budete připravovat. Nepřilnavou pánev rozehřejte.
- Tresku pokapejte olejem a rovnoměrně ho po ní rozmažte (já to dělám rukama). Rybu opatrně položte na pánev a restujte asi 4–5 minut (podle výšky filetu). Dejte si pozor, ať ji nevysušíte, ryby si totiž poměrně dlouho drží zbytkové teplo. Pokud máte hodně ploché filety, postačí jen 3 minutky. Poté filety obraťte a restujte ještě asi 3–4 minuty. Sundejte je z pánve na talíř a nechte chvíli odpočinout.
- V pánvi si rozehřejte olej a přidejte na poloviny nakrájená cherry rajčátka. Plamen mějte něco málo přes půlku, rajčátka hodně prskají. Restujte asi 3 minutky, poté přidejte na jemné plátky nakrájený česnek a citronovou šťávu.
- Smažte ještě minutku a poté podlijte bílým vínem. Počkejte, až se vypaří alkohol. Mezitím nasekejte bazalku nahrubo a připravte si vychlazené máslo.
- Až z omáčky nebude cítit alkohol, sundejte pánev z plotny, přidejte bazalku, máslo, sůl a pepř a opatrně vymíchejte sametovou omáčku tak, aby rajčátka stále zůstala celá. Rybu vložte do pánve s omáčkou a podávejte s bagetkou