Najděte si recept
Na co máte chuť?

Spouštím video za 5s.
Sledujete:
Treska na cideru se slávkami
Treska na cideru se slávkami
Připravte si doma hostinu jako od moře. Kus dobré čerstvé ryby doplňte mušlemi a vše štědře podlijte jablečným ciderem, který jídlu dodá výtečnou chuť!
do 30 minut
5 porcí
Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!
Odkaz
Suroviny (5 porcí)
- kapie 3 ks
- velký pórek 1 ks
- šalotky 5 ks
- Česnek 2 stroužky
- suchý cider 180 ml
- filety z čerstvé tresky 2x 500 g
- citronová štáva
- Máslo 2 lžíce
- rostlinný olej 1 lžíce
- čerstvé slávky 1 kg
- hladkolistá petržel 1 velká snítka
- sůl a čerstvě namletý bílý pepř
- velká bageta 1 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V pánvi rozehřejte olej a máslo. Papriku i pórek nakrájejte na nudličky, šalotky přepulte, česnek nasekejte na plátky. V pánvi začněte restovat papriku, po 2 minutách přihoďte pórek a šalotky, po dalších 2 minutách taky česnek. Jídlo osolte a opepřete.
- Přihoďte slávky, přilijte cider a pánev zaklopte. Počkejte, až se slávky otevřou.
- Tresku osolte, opepřete, zatáhněte na pánvi a položte na zeleninu. Vše povařte ještě asi 4 minuty nebo dokud treska nebude hotová. Dávejte pozor, ať tresku nevysušíte. Nakonec přidejte nasekanou petrželku a citronovou šťávu dle chuti. Podávejte s čerstvou bagetou.