Suroviny
- kapie 3 ks
- pórek (velký ) 1 ks
- šalotka 5 ks
- česnek 2 stroužky
- cider (suchý ) 180 ml
- treska (čerstvé filety) 2x 500 g
- citronová šťáva
- máslo 2 lžíce
- rostlinný olej 1 lžíce
- slávky (čerstvé ) 1 kg
- hladkolistá petržel 1 velká snítka
- sůl
- bílý pepř (čerstvě namletý) 1 ks
- bageta (velká)
Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!
Odkaz
Hrdina kuchyně
Všechny informace, videa a bonusové materiály o pořadu Hrdina kuchyně najdete ZDE!
Postup přípravy
- V pánvi rozehřejte olej a máslo. Papriku i pórek nakrájejte na nudličky, šalotky přepulte, česnek nasekejte na plátky. V pánvi začněte restovat papriku, po 2 minutách přihoďte pórek a šalotky, po dalších 2 minutách taky česnek. Jídlo osolte a opepřete.
- Přihoďte slávky, přilijte cider a pánev zaklopte. Počkejte, až se slávky otevřou.
- Tresku osolte, opepřete, zatáhněte na pánvi a položte na zeleninu. Vše povařte ještě asi 4 minuty nebo dokud treska nebude hotová. Dávejte pozor, ať tresku nevysušíte. Nakonec přidejte nasekanou petrželku a citronovou šťávu dle chuti. Podávejte s čerstvou bagetou.