Najděte si recept
Na co máte chuť?

Treska se zeleninou a pomerančovou zálivkou
Svěží recept s čerstvou rybou se do letních dnů hodí stoprocentně! Pokud jste ještě něco takového nezkusili, rozhodně neváhejte – příprava není nijak složitá, ale úspěch je zaručen! :)
do 1 hodiny
2 porce
Článek
Recepty na skvělé rybí polévky, které si s chutí dopřejete během celého roku!
Rybí polévku si nemusíte vařit pouze během vánočních svátků v podobě té kapří – existuje řada dalších receptů, které pracují například s lososem. A jsou to opravdové...
Suroviny (2 porce)
Ryba:
- filety tresky tmavé 2 x 200 g
- máslo/extra panenský olivový olej 10 g
- Tymián 4 snítky
- Sůl
Zelenina:
- mix brambor 100 g
- hrst lusků cukrového hrášku
- barevná mrkev 3 ks
- Špenát
- krvavý pomeranč 1 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Tresku omyjte, osušte a osolte. Na filety položte snítky tymiánu.
- Rybu vložte do máslem vymazaného pekáčku a pečte v troubě na 180 °C asi 10 minut. Přesný čas nejde určit, záleží na výšce filetů. Důležité je, aby se ryba nevysušila, udržuje si totiž zbytkové teplo a po vyndání z trouby ještě tzv. dochází.
- Batáty i brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Zvlášť je uvařte, sceďte a nechte stranou přikryté pokličkou.
- Mrkvičku oloupejte a nakrájejte na plátky. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje nebo 15 g másla a přidejte mrkev. Osmahněte ji dozlatova na vyšším plamenu, následně přidejte cukrový hrášek a restujte ještě asi dvě minuty. Pokud byste chtěli zdravější variantu přípravy a máte doma pařáček, na kterém se ohřívají knedlíky, můžete zeleninu uvařit v páře pod pokličkou.
- Na zálivku smíchejte ocet se šťávou z pomeranče a tenkým pramínkem pomocí metly zašlehávejte do směsi olej. Vznikne krásně nadýchaná emulze. Nakonec zálivku osolte a opepřete.
- Na talíř připravte zeleninu, přidejte špenát, krvavý pomeranč a doprostřed položte rybu. Vše zalijte zálivkou a můžete podávat.
Treska se zeleninou a pomerančovou zálivkou; foto: Cat & Cook
Cat & Cook
Na blogování nejvíce miluji čas strávený v kuchyni, jsem kuchařka a cukrářka každým coulem!
Můj blog klade velký důraz na kvalitu, ráda ve svých receptech popisuji původ tradičních jídel, kuchařských postupů a surovin. Naleznete zde tipy na dobré restaurace, potraviny i kuchyňské náčiní.
V blogování mi pomáhá moje chlupatá Minda – nelekejte se – jedná se o moji perskou kočku, proto název Cat & Cook :-)
catandcook.cz alias Ivana Jindřichová