návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Treska se zeleninou a pomerančovou zálivkou

2 porce
do 1 hodiny
Treska se zeleninou a pomerančovou zálivkou
Autor: Cat & Cook Treska se zeleninou a pomerančovou zálivkou
Svěží recept s čerstvou rybou se do letních dnů hodí stoprocentně! Pokud jste ještě něco takového nezkusili, rozhodně neváhejte – příprava není nijak složitá, ale úspěch je zaručen! :)
Reklama

Článek

Rybí polévka s ouzem Foto:

Recepty na skvělé rybí polévky, které si s chutí dopřejete během celého roku!

Rybí polévku si nemusíte vařit pouze během vánočních svátků v podobě té kapří – existuje řada dalších receptů, které pracují například s lososem. A jsou to opravdové...

Reklama

Postup

  1. Tresku omyjte, osušte a osolte. Na filety položte snítky tymiánu.
  2. Rybu vložte do máslem vymazaného pekáčku a pečte v troubě na 180 °C asi 10 minut. Přesný čas nejde určit, záleží na výšce filetů. Důležité je, aby se ryba nevysušila, udržuje si totiž zbytkové teplo a po vyndání z trouby ještě tzv. dochází.
  3. Batáty i brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Zvlášť je uvařte, sceďte a nechte stranou přikryté pokličkou.
  4. Mrkvičku oloupejte a nakrájejte na plátky. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje nebo 15 g másla a přidejte mrkev. Osmahněte ji dozlatova na vyšším plamenu, následně přidejte cukrový hrášek a restujte ještě asi dvě minuty. Pokud byste chtěli zdravější variantu přípravy a máte doma pařáček, na kterém se ohřívají knedlíky, můžete zeleninu uvařit v páře pod pokličkou.
  5. Na zálivku smíchejte ocet se šťávou z pomeranče a tenkým pramínkem pomocí metly zašlehávejte do směsi olej. Vznikne krásně nadýchaná emulze. Nakonec zálivku osolte a opepřete.
  6. Na talíř připravte zeleninu, přidejte špenát, krvavý pomeranč a doprostřed položte rybu. Vše zalijte zálivkou a můžete podávat.
Reklama

Treska se zeleninou a pomerančovou zálivkou 2 Foto: Treska se zeleninou a pomerančovou zálivkou 3 Foto: Treska se zeleninou a pomerančovou zálivkou; foto: Cat & Cook 

Cat & Cook Foto:

Cat & Cook

Na blogování nejvíce miluji čas strávený v kuchyni, jsem kuchařka a cukrářka každým coulem!

Můj blog klade velký důraz na kvalitu, ráda ve svých receptech popisuji původ tradičních jídel, kuchařských postupů a surovin. Naleznete zde tipy na dobré restaurace, potraviny i kuchyňské náčiní.

V blogování mi pomáhá moje chlupatá Minda – nelekejte se – jedná se o moji perskou kočku, proto název Cat & Cook  :-)

catandcook.cz alias Ivana Jindřichová


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama