reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Rychlé těstoviny s tuňákem a rajčatovou omáčkou podle Pohlreicha
Autor: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka Rychlé těstoviny s tuňákem a rajčatovou omáčkou podle Pohlreicha

Rychlé těstoviny s tuňákem a rajčatovou omáčkou podle Pohlreicha

Hodnoceno: 10x
Stará dobrá rajčatová omáčka s přidaným tuňákem z konzervy. Další důkaz geniality italské kuchyně. Jednoduše připravíte jídlo během čtvrt hodiny a není to žádný kompromis ani v chuti, vzhledu, ani v kvalitě. Krátké těstoviny, jako například penne nebo rigatoni, jsou na tento recept rozhodně vhodnější.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
  2. Mezitím připravte omáčku. Tuňáka slijte a nechte okapat. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozpalte olej, vsypte cibuli a česnek a orestujte je dozlatova. Přidejte rajčata (ještě v konzervě je vidličkou nahrubo rozmačkejte nebo použijte drcená). Rozmarýn nasekejte nadrobno, přidejte do omáčky, promíchejte a vařte 5 minut. Pak vmíchejte tuňáka a dochuťte solí a pepřem.
  3. Uvařené těstoviny slijte, promíchejte s omáčkou a ihned podávejte. Každou porci dozdobte opraženými lístky rozmarýnu.
Rychlé těstoviny s tuňákem a rajčatovou omáčkou podle Pohlreicha
Autor: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka Rychlé těstoviny s tuňákem a rajčatovou omáčkou podle Pohlreicha

Taková normální kuchařka
Zdeněk Pohlreich

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vždy prosazoval zdravý selský rozum, ať už při vaření, nebo v restauracích, které vedl i zlepšoval v televizním pořadu Ano, šéfe! Taková normální kuchařka je zhmotněním jeho postoje. Obsahuje recepty na hlavní jídla z běžně dostupných, zdravých surovin, které zvládne připravit začínající kuchařka i zkušená matadorka. Sám přiznává, že i doma vaří stejně – „hlavně ať je to dobré, rychle hotové a ať to není žádná věda.“ Kapitola omáček rozšíří vaše pole působnosti, stejně jako základní vybavení špajzky i tipy, jak zužitkovat to, co zbyde třeba od oběda. Prostě takové normální domácí vaření. 

Vydalo nakladatelství Sevruga

reklama

reklama