Najděte si recept
Na co máte chuť?

Rychlé těstoviny s tuňákem a rajčatovou omáčkou podle Pohlreicha
Stará dobrá rajčatová omáčka s přidaným tuňákem z konzervy. Další důkaz geniality italské kuchyně. Jednoduše připravíte jídlo během čtvrt hodiny a není to žádný kompromis ani v chuti, vzhledu, ani v kvalitě. Krátké těstoviny, jako například penne nebo rigatoni, jsou na tento recept rozhodně vhodnější.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- těstoviny penne 500 g
- tuňák ve vlastní šťávě 240 g
- cibule 2 ks
- česnek 2 stroužky
- olivový olej 2 lžíce
- konzervovaná loupaná rajčata nebo hotová rajčatová omáčka 400 g
- čerstvý rozmarýn 1 snítka + pár lístků na ozdobu
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
- Mezitím připravte omáčku. Tuňáka slijte a nechte okapat. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozpalte olej, vsypte cibuli a česnek a orestujte je dozlatova. Přidejte rajčata (ještě v konzervě je vidličkou nahrubo rozmačkejte nebo použijte drcená). Rozmarýn nasekejte nadrobno, přidejte do omáčky, promíchejte a vařte 5 minut. Pak vmíchejte tuňáka a dochuťte solí a pepřem.
- Uvařené těstoviny slijte, promíchejte s omáčkou a ihned podávejte. Každou porci dozdobte opraženými lístky rozmarýnu.
Taková normální kuchařka
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vždy prosazoval zdravý selský rozum, ať už při vaření, nebo v restauracích, které vedl i zlepšoval v televizním pořadu Ano, šéfe! Taková normální kuchařka je zhmotněním jeho postoje. Obsahuje recepty na hlavní jídla z běžně dostupných, zdravých surovin, které zvládne připravit začínající kuchařka i zkušená matadorka. Sám přiznává, že i doma vaří stejně – „hlavně ať je to dobré, rychle hotové a ať to není žádná věda.“ Kapitola omáček rozšíří vaše pole působnosti, stejně jako základní vybavení špajzky i tipy, jak zužitkovat to, co zbyde třeba od oběda. Prostě takové normální domácí vaření.
Vydalo nakladatelství Sevruga.