Zdeněk Pohlreich

Rychlé těstoviny s tuňákem a rajčatovou omáčkou podle Pohlreicha

Moje hodnocení
24x

Stará dobrá rajčatová omáčka s přidaným tuňákem z konzervy. Další důkaz geniality italské kuchyně. Jednoduše připravíte jídlo během čtvrt hodiny a není to žádný kompromis ani v chuti, vzhledu, ani v kvalitě. Krátké těstoviny, jako například penne nebo rigatoni, jsou na tento recept rozhodně vhodnější.

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

  • těstoviny penne 500 g
  • tuňák ve vlastní šťávě 240 g
  • cibule 2 ks
  • česnek 2 stroužky
  • olivový olej 2 lžíce
  • konzervovaná loupaná rajčata nebo hotová rajčatová omáčka 400 g
  • rozmarýn (čerstvý rozmarýn) 1 snítka + pár lístků na ozdobu
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Postup přípravy

  1. Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
  2. Mezitím připravte omáčku. Tuňáka slijte a nechte okapat. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozpalte olej, vsypte cibuli a česnek a orestujte je dozlatova. Přidejte rajčata (ještě v konzervě je vidličkou nahrubo rozmačkejte nebo použijte drcená). Rozmarýn nasekejte nadrobno, přidejte do omáčky, promíchejte a vařte 5 minut. Pak vmíchejte tuňáka a dochuťte solí a pepřem.
  3. Uvařené těstoviny slijte, promíchejte s omáčkou a ihned podávejte. Každou porci dozdobte opraženými lístky rozmarýnu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty