Suroviny
- penne 500 g
- tuňák ve vlastní šťávě 240 g
- cibule 2 ks
- česnek 2 stroužky
- olivový olej 2 lžíce
- loupaná rajčata (konzervovaná nebo hotová rajčatová omáčka) 400 g
- rozmarýn (čerstvý) 1 snítka + pár lístků na ozdobu
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
- Mezitím připravte omáčku. Tuňáka slijte a nechte okapat. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozpalte olej, vsypte cibuli a česnek a orestujte je dozlatova. Přidejte rajčata (ještě v konzervě je vidličkou nahrubo rozmačkejte nebo použijte drcená). Rozmarýn nasekejte nadrobno, přidejte do omáčky, promíchejte a vařte 5 minut. Pak vmíchejte tuňáka a dochuťte solí a pepřem.
- Uvařené těstoviny slijte, promíchejte s omáčkou a ihned podávejte. Každou porci dozdobte opraženými lístky rozmarýnu.
Rychlé těstoviny s tuňákem a rajčatovou omáčkou podle Pohlreicha Zdroj: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka
Vyzkoušejte také recept na zapečené těstoviny se šunkou a sýrem podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE