Suroviny
- baby špenát 125 g (4 hrnky)
- olivový olej 60 ml (4 lžíce)
- treska (filety) 4 ks (každý o hmotnosti 185 g)
- rajčata (rajčata roma nakrájená na kousky) 3 ks
- černé olivy (nakládané, vypeckované a přepůlené) 75 g (1/2 hrnku)
- rozmarýn (sušený ) 1 lžíce
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř
Článek
20 fantastických receptů z mořských ryb
Na dovolené si jistě řada z vás dopřává skvělé mořské ryby. My pro vás máme výběr receptů pro chvíle, kdy na tresku nebo třeba mořského vlka dostanete chuť doma! :)
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 190 °C. Pečicí papír nastříhejte na čtyři čtverce s délkou strany 25 cm a položte je na pracovní plochu.
- Špenát rozdělte na čtvrtiny a každou z nich dejte doprostřed jednoho papíru. Pokapejte každou porci špenátu olejem (celkem použijte 2 polévkové lžíce oleje), osolte ji a opepřete. Na každé špenátové hnízdo, poté umístěte rybí filet a na něj dále naskládejte rajčata, olivy a rozmarýn. Vše rozdělte rovnoměrně mezi 4 porce. Nakonec vše pokapejte 2 zbývajícími polévkovými lžícemi oleje, osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou.
- Přední a zadní stranu papíru k sobě přitiskněte tak, aby se dotýkaly ve středu, poté je ohněte a konce zastrčte pod samotný balíček. Ty potom dejte na plech a pečte, dokud nebude ryba řádně propečená, tedy asi 15 minut. Poté balíčky opatrně otevřete (vevnitř se nahromadila horká pára!) a ihned podávejte.