Suroviny
- hruška ( bez jadřinců, pokrájené, pokud je tuhá slupka, raději oloupat) 2 kg
- cukr krupice 500 g
- ocet 2 lžíce
- mletá skořice 1/2 lžičky
- rum 4 lžíce
- hřebíček ( tlučený) 3 ks
- badyán ( tlučený) 2 ks
Připravte pečená hrušková povidla podle návodného videoreceptu
Postup přípravy
- Pokrájené hrušky dejte do hlubšího pekáče (můžete vyložit pečicím papírem s vyššími okraji).
- Polijte octem, vše promíchejte a dejte péct na 200–250 stupňů do trouby. DŮLEŽITÉ: Během pečení ani jednou nemíchejte!
- Pečte 20–25 minut. Po této době na hrušky nasypte rovnoměrně 250 g cukru a znovu dejte péct na 15 minut.
- Poté opět přisypte 250 g cukru a znovu je na dalších 15 minut dejte do trouby péci.
- Po upečení přidejte rum, skořici a roztlučený hřebíček s badyánem. Zamíchejte a ponorným mixérem rozmixujte do požadované konzistence, jak kdo má rád.
- Pokud by se vám zdálo, že hrušky jsou po upečení příliš vodnaté, pečte ještě o 10 až 15 minut déle.
- Horká povidla jen naplňte do sklenic, hahoru dejte ještě pár kapek rumu jako konzervant, i přesto, že už tam rum je – a otočte dnem vzhůru.
Vyzkoušejte povidlové taštičky s marcipánem podle Karolíny Kamberské